1

Even terug naar zondag 28 november 51

Even terug naar zondag 28 november

Gunther Loix dubbelt. 

Net als twee weken terug een sterk bezette meeting met tien koersen en meer dan 130 paarden aan de start. Gunther Loix was de enige driver die een dubbeltje kon boeken en doet daarmee een uitstekende zaak in de strijd om het kampioenschap bij de drivers. Eerst kon Gunther Once Inalifetime naar de zege sturen voor Christiaan Spee, daarna won hij met Kronos Winner voor Luc De Weert. Twee van Gunther zijn achtervolgers, Jules Jr. Van Den Putte en Kristof Depuydt wonnen elk één koers. Jules reed Ismee Dieschoot naar de zege voor Union Stable en Kristof boekte een nieuwe zege met Invit Keller DH voor Luc Delaere. Jo Corbanie, die in strijd is met zijn trainingscentrum voor de titel, won met Gavroche Bocain en komt zo als trainer terug aan de leiding in het kampioenschap. Adelin Mattheeuws won de opener met zijn tweejarige Producer Bolets die zo nog steeds ongeslagen is in vier starts. Frank Van Den Bergh won met Olympic Du Logis voor Daniël Laureys, de ruin liet een uitstekende indruk na. Lieven Cannaert kon Furtif Merite in de goede gangen houden en won voor Philip Cannaert. Marc Huygens loodste dan weer Lord Of Love naar de zege voor Marcel Gailly en Alain Dengis won de afsluiter met Harley Du Rafhey voor Jean Henrard. 

Twee keer Gunther Loix. 

In de prijs Lati Jonath ging Maestro LJ het snelst weg achter de auto achterna gezeten door Miss Ten Doorn en Grandioso River. Al vlug kwam Once Inalifetime opzetten en kon de koppositie overnemen tegen de verste bocht. Bij de passage naar de tribunes kwamen Nouragan en Comtesse Slipper buitenom naar voor en nestelden zich in tweede en derde positie. Comtesse Slipper sprong iets verder weg en verdween uit de voorste gelederen. Nina Bambois kwam naar voor bij de nieuwe doortocht aan de overzijde en nestelde zich bij de kopgroep. Once Inalifetime versnelde terug bij het opkomen van de laatste rechte lijn en liep als youngster naar de zege. Nouragan eigende zich dichtbij de tweede plaats toe nipt gevolgd door Nina Bambois. In de koers daarop was het Hanna Huygens die de koppositie na de start veroverde met Limoncello JP gevolgd door Kronos Winner. Keep Dancing Hero was heel sterk vertrokken vanuit de tweede rij en kwam al snel de koppositie opeisen. Hij werd bij het ingaan van de laatste ronde gevolgd door Kronos Winner, Kuinsy FD, Limoncello JP en Kentucky SA. Geen noemenswaardige aanvallen bij de nieuwe passage aan het startpunt en Keep Dancing Hero dook ook als autoritaire leider de papaverbocht in. Hij sprong echter weg doorheen die bocht waardoor Kronos Winner de koppositie in de schoot kreeg geworpen. De zoon van Virgill Boko zette sterk door in de eindfase en liep vlot naar de zege. Limoncello JP tikte als tweede af gevolgd door Kentucky SA en Newt Vrijthout. 

Paarden met een mooie toekomst voor zich. 

In de opener gingen de tweejarigen over 2300 meter en Pur Class was het snelst weg gevolgd door Producer Bolets en Jerolina Flac. Al vlug wist favoriet Producer Bolets over te nemen en kwam na een ronde koers als eerste door. Pur Class volgde met Prada Egelberg en Janvier De Celles in de buurt. Adelin Mattheeuws versnelde met zijn pupil doorheen de verste bocht en nam enkele lengten voorsprong op de tegenstand. De laatste rechte lijn was een formaliteit voor de zoon van Abano AS die naar zijn vierde zege liep uit vier starts. Pur Class kwam als tweede binnen voor Pelloise en Poulin D’Or SH. In de daarop volgende koers was Hash Bolets er als de pinken bij om naar de kop te gaan na de start. Nikki Ten Doorn en Outstanding Yankee waren de eersten die volgden al sprong laatstgenoemd snel weg. Ismee Dieschoot kwam zich al snel melden bij de koplopers en Ozo Vrijthout volgde iets verder dit voorbeeld. Zij draafden als eersten voorbij de tribunes na een ronde koers met Nikki Ten Doorn, One Million Dollar en Hash Bolets in de buurt. Ozo De Reve kon wat afstand nemen doorheen de laatste bocht maar ook Nikki Ten Doorn en Ismee Dieschoot werden in een hogere versnelling geschakeld. Nikki Ten Doorn sprong even weg terwijl Ismee Dieschoot de strijd aanging met Ozo De Reve. De dochter van Up And Quick haalde uiteindelijk de zege binnen voor Ozo De Reve en Nikki Ten Doorn. In de B-reeks van de prijs Korean Sunset was het Olympic De Logis die onmiddellijk naar de kop ging, een positie die de ruin niet meer zou afgeven. Er volgden een resem uitsluitingen tijdens de eerste ronde maar Frank Van Den Bergh trok zich daar niets van aan. Hij kwam als autoritaire leider door na een ronde koers met zijn Olympic De Logis gevolgd door Ofredo HS en Imaker. We stevenden aan de overzijde van de baan met een kleine compacte groep af op de laatste bocht. In de eindfase liet Frank Van Den Bergh Olympic De Logis versnellen en die liep naar een schitterende zege. Imaker was een uitstekende tweede voor Nopa D’Hoeve. Drie koersen waarin de paarden die bij de eersten eindigden zeker verder moeten gevolgd worden. 

Invit Keller DH snelt naar een nieuwe zege. 

Hurricane vergooide al zijn kansen bij de start en iets verder sprong ook Edene D’Is kansloos weg. Zo waren ze nog slechts met zijn vijven in koers en het was Invit Keller DH al vlug kon overnemen van Ebba Lotta. De negenjarige ruin kwam logischerwijs als eerste door na een ronde koers gevolgd door Jointness Sidney, Ebba Lotta en Domino Star. Ebba Lotta versnelde tegen de verste bocht en ging de strijd aan met Invit Keller DH. Het kleine veld waaierde uiteen bij het opkomen van de laatste rechte lijn maar Invit Keller DH kon het koel afmaken. Domino Star kwam aan de binnenkant sterk naar de tweede plaats gelopen voor Jointness Sidney en Ebba Lotta. 

Gavroche Bocain na een knotsgekke koers. 

Harde strijd om de koppositie na de start in de tiercé van de namiddag. Fandango Royal dook uiteindelijk als eerste de kattebocht in gevolgd door Fleur Du Ramierou en Fast And Rock. Daarachter werd een harde strijd geleverd tussen verschillende paarden om zich te positioneren. We hadden na een ronde koers nog steeds dezelfde koplopers terwijl daarachter de paarden nog steeds wijd gingen. Dit door de slechte weersomstandigheden tijdens deze koers waardoor niet echt aan de reling werd gereden. Geen grote verschuivingen tijdens de laatste ronde al liep het peloton wel heel kort op elkaar doorheen de laatste bocht. We kregen een prachtige eindspurt te zien met een achttal paarden die streden om het geld. Gavroche Bocain haalde het buitenom nipt gevolgd door Cyloo D’Erpion en Hilton Berry. 

Furtif Merite kan het eindelijk afmaken. 

Favoriet Facteur Chance nam na de start zijn verantwoordelijkheid en kon wonderbaarlijk met de nummer negen de koppositie veroveren. Firoline was de eerste die volgde maar al vlug kregen de eersten aanvallen te verwerken. Furtif Merite kwam snel in beeld en ook Ghaneenne werd naar voor gestuurd. Deze twee kwamen als eersten door bij de nieuwe passage aan de K maar laatstgenoemde sprong iets verder weg. Facteur Chance volgde ook nog steeds dichtbij en El Bandido kwam zich melden bij de nieuwe passage aan de overzijde. Het kon de pupil van Lieven Cannaert die eindelijk eens braaf bleef niet verontrusten. Furtif Merite liep naar een verdiende zege voor El Bandido en Facteur Chance. 

Lord Of Love met een sterke laatste halve ronde. 

De leerlingen vertrokken vanuit de eerste lijn met L’As Du Calvaire die naar de kop snelde na de start gevolgd door Jywin D’Erpion en Liebling ‘’E’’. De koers viel snel in zijn plooi en de posities wisselden bijna niet doorheen het ganse parcours. Liebling ‘’E’’ had het nadeel met de neus in de wind te moeten lopen maar de zesjarige ruin zette dapper door. Lord Of Love ontbond zijn duivels doorheen de laatste bocht en nam de koppositie over bij het opkomen van de laatste rechte lijn. De zoon van Love You liep vlot naar de zege voor de sterk finishende Labamba EV en Liebling ‘’E’’. 

Harley Du Rafhay in de afsluiter. 

Harlequin D’Amour was de eerste die zich in de schijnwerpers wist te lopen gevolgd door Hello Vrac. Geen noemenswaardige aanvallen tijdens de eerste ronde al kregen we uitsluiting te verwerken van favoriet Horegon De Jupille. Hello Vrac ging aan de kop na een ronde koers gevolgd door Harley Du Rafhey, Harlequin D’Amour en Gucci Du Desert. Ook tijdens de laatste ronde weinig verschuiven en we draaiden de hoofden naar huis met een compacte groep. Harley Du Rafhey ging uitstekend door in de eindfase om een nieuwe zege aan zijn palmares toe te voegen. Ego Du Tournibois eigende zich de tweede plaats toe voor Forever Du Vernet en Gatsby D’Omblais. 

Meer artikels

Vooruitkijk naar zondag 23 januari 71

Vooruitkijk naar zondag 23 januari

Uitstekende paarden aan de start  

Acht koersen op het programma komende zondag voor een totaal van 82 deelnemers. De grote kwantiteit is er dan misschien niet maar wel de kwaliteit want in iedere koers komen paarden in de baan die grote vorm hebben. We starten met een nationale koers waarin Karel Ter Putten en Never Lost EV met hun recente goede uitslagen in het oog springen. Owki ER en Nasty Boy DHM kunnen hier terug oppikken met een mooie uitslag, in de herfst deden zij het uitstekend. Never Loser HD en Grandioso River zijn leuke outsiders. In ren twee kan Maven Bolets de strijd aangaan met twee pupillen uit het trainingscentrum van Filip Ghekiere. Hij brengt Nikske Slipper en Newt Vrijthout aan de start die beiden voor de zege kunnen gaan. In de derde koers komt Illimani Vrijthout voor het eerst aan de start in ons land. De zoon van Timoko bewees al zijn kunnen in Nederland waar hij in zijn voorlaatste koers zijn scherpe chrono neerzette. Hij gaat hier de strijd aan met kleppers als Kytra De YH, Odana Vrijthout, Mysterious Mom en Jitan Occagnes. Over naar ren vier waar we met Mig Du Logis een opvallende starter hebben. Hij sprong laatst weg op Mons tegen de laatste bocht maar won daarvoor vijf koersen op één rij. Hij moet deze keer voorbij Mr Brown en Kool Alice die hun laatste optreden wisten te winnen. Marcus Rapide DHM, Lambada EV en Galak Grangeois moeten voor een plaatsje kunnen gaan. Full House in de vijfde koers die voorbehouden is als tiercé van de dag. Goliath Lesse en Nero Ter Putten wonnen hun laatste koers hier op Kuurne, kunnen zij herhalen? Opletten voor Original Winner die dinsdag als tweede over de meet kwam maar voor de groene tafel werd uitgesloten. Nana Rose, Nabanos DHM en Marvelous EV mogen niet ontbreken in het combinatiespel. Hettie D’Atom, Moonlit River, Google De Duffel en Omaha Bay lijken over de beste kansen te beschikken van de starters uit de eerste rij. De drie laatste koersen van de namiddag zijn voorbehouden aan Franse paarden en we starten met 11 paarden in de zesde koers. Fox Ringeat krijgt hier de favorietenrol in de hoeven geduwd, hij zit in topvorm en is het te kloppen paard. Hello Vrac loopt dicht bij een zege, kan hij de favoriet verschalken? Verder een resem paarden aan de start die voor een plaatsgeld kunnen gaan. In de zevende koers kijken we uit naar Habanero De Brunis die hier twee weken terug won met een wervelende aankomst. Gavroche Bocain, Felix Crown, Hilton Berry en Cyloo D’Erpion zullen zeker de aankomst betwisten. Kleppers om de namiddag af te sluiten waarin we een strijd om de zege kunnen verwachten tussen Favian D’Harchies, Falkanor en Furtif Merite. Opdracht voor de andere vijf deelnemers om de drie favorieten het vuur aan de schenen te leggen. 

Wie een gokje wil wagen op de rennen van komende zondag kan dit terug op de sites van Ladbrokes en Bingoal. Wij willen deze operators nog eens bedanken voor alle steun, zonder hen kunnen de koersen zonder publiek niet doorgaan op Kuurne. 

Terugkijk op eerste koersdag van 2022 70

Terugkijk op eerste koersdag van 2022

Hanna Huygens dubbelt op eerste koersdag van 2022 op Kuurne. 

We moeten verder koersen zonder publiek, triestig maar het is nu eenmaal zo. We kregen positieve reacties van drivers, trainers en eigenaars die maar wat blij zijn dat er toch gekoerst wordt. Het Kuurnse team is dan ook Ladbrokes en Bingoal dankbaar dat zij de koersen ondersteunen anders is het onmogelijk als maatschappij om in deze omstandigheden te organiseren. Over naar de orde van deze eerste meeting waarop Hanna Huygens als enige driver wist te dubbelen. Zij deed dit twee keer door bijna gans de koers te leiden en dit met Newt Vrijthout en Flash Special. De eerste winnaar van 2022 op Kuurne was Carlos De Soete die Goliath Lesse van zijn maidenstatuut verloste. De pijl der vierjarigen ging naar Dries Devolder met Olsmobile die van start tot finish aan de kop ging. In een prachtige massasprint won Marnix De Groote met Nonchalant EV die zo terug oppikt met de zege na twee uitsluitingen. Lieven Cannaert reed dan weer Miracle Yankee naar de zege ook al na gans de koers op kop te hebben gelopen. Horegon De Jupille pikte ook terug op met een zege, hij haalde het vlot met Kristof Depuydt in de sulky. Gerard Vergaerde kwam dan weer winnen met Habanero De Brunis die een sterke aankomst uit de benen toverde. 

Twee keer Hanna Huygens. 

De afsluiter van de dag was voorbehouden aan uitstekende Franse paarden en het was Edene D’Is die na de start de koppositie wist te veroveren gevolgd door Ebba Lotta en Eternel Des Hayes. Al vlug kwam Flash Special opzetten en nam over tegen de verste bocht. De zevenjarige ruin kwam ook als eerste voorbij na een ronde koers gevolgd door Edene D’Is, Ebba Lotta en Eternel Des Hayes. Laatstgenoemde kwam aanvallen aan de overzijde van de baan en die kon zich samen met Flash Special en Edene D’Is lichtjes afscheiden van de rest van de groep. In de eindfase leek Edene D’Is als eerste met de witte vlag te moeten wapperen maar de dappere merrie pikte terug op. Ze streed tot op de lijn terug en de finishfoto moest erbij gehaald worden om Flash Speciaal als winnaar aan te duiden. Edene D’Is een knappe tweede voor de verdienstelijke Eternel Des Hayes. Met Newt Vrijthout nam Hanna Huygens onmiddellijk het heft in handen in eerste instantie gevolgd door Limoncello JP en Lambada EV. De koers viel al vrij snel in zijn plooi en het was nog steeds Newt Vrijthout die na een ronde koers aan de kop ging. Lambada EV volgde buitenom als tweede met daarachter Limoncello JP, Komo Du Logis en Mounac Lolas. Geen wijzigingen de laatste ronde en in de eindspurt was er geen kruid opgewassen tegen Newt Vrijthout die vlot naar de zege liep. Mounac Lolas tikte als tweede af voor Komo Du Logis en Lambada EV. 

Carlos De Soete eerste winnaar van het jaar op Kuurne met Goliath Lesse. 

Mustang DV was de eerste leider van 2022 en achter de ruin waren er wat verkeersproblemen door paarden die wegsprongen. Hettie D’Atom en Na’ilah Jo waren de eersten die deze problemen konden ontwijken. We hadden na een ronde koers een heel andere situatie met Nana Rose die aan de kop ging. Honneur Elve volgde als tweede met daarachter Na’ilah Jo, Oh Petit Wynendale en Goliath Lesse. Geen grote veranderingen tijdens de laatste ronde en de spurt werd van ver op gang getrokken door Honneur Elve. Die leek het te gaan halen maar in de laatste hectometers kon Goliath Lesse hem voorbij snellen. Eerste zege voor de zoon van Quantucky die dus Honneur Elve en Nana Rose voor bleef. Na’ilah Jo sprong weg in de eindfase, moet verder gevolgd worden. 

Olsmobile van start tot finish in de pijl de vierjarigen. 

Owki ER verkwanselde al zijn kansen bij de start en na de eerste bocht volgde Okizuna Vrijthout dit slechte voorbeeld. Olsmobile had ondertussen het heft in handen genomen en werd gevolgd door Oyess LJ en Ostende D’Henlou. Olsmobile nog steeds aan de kop toen de paarden terug voorbij de K de laatste ronde ingingen. Ostende D’Henlou lag nu tweede voor Oyess LJ en Oasis. Ook hier geen wijzigingen tijdens de laatste passage aan de overzijde van de baan en in de eindspurt nam Olsmobile vlot de maat van haar tegenstrevers. Ostende D’Henlou kwam als tweede binnen voor Oyess LJ en Oasis. 

Nonchalant in een prachtige eindspurt. 

Nikki Ten Doorn was met haar beste been uit de stal gestapt en vloog er onmiddellijk in door de koppositie te nemen na de start. Overstime volgde goed in de rug met Happy Pont Royal en Nitty Gritty Sb in de buurt. Ook wanneer de paarden een ronde achter de rug hadden ging Nikki Ten Doorn autoritair aan de kop met nog steeds Overstime die als eerste volgde. Happy Pont Royal moest verder met de neus in de wind, Nitty Gritty SB en Loto D’Hoeve volgden. Nikki Ten Doorn sprong weg bij het opkomen van de laatste rechte lijn en we kregen een prachtige eindspurt te zien. Met zijn zessen streden ze om de zege en het was uiteindelijk Nonchalant EV die ze buitenom allemaal wist op te rollen. Overstime dichtbij tweede voor Kapitale en Happy Pont Royal. 

Miracle Yankee duldt geen tegenstand. 

Lieven Cannaert stuurde zijn Miracle Yankee na de start naar de koppositie en die zou hij nooit meer afgeven. Imperator Star kon als eerste volgen doorheen de kattebocht samen met Kytra De YH. Issos Sofia kwam als eerste aanvallen en Bart Smolders nestelde zich met zijn pupil naast leider Miracle Yankee. Zo kwamen ze ook voorbij de tribunes met Kytra De YH en Imperator Star die daar net achter volgden. Geen noemenswaardige wijzigingen aan de overzijde en Miracle Yankee draaide dan ook logischerwijs als eerste de laatste rechte lijn op. De zoon van Uptown Yankee ging sterk door en haalde het met kleine voorsprong van Kytra De YH en Odana Vrijthout. 

Daar is Horegon De Jupille weer. 

Gatsby D’Omblais vertrok naar goede gewoonte heel sterk en werd doorheen de eerste bocht gevolgd door Forever Du Vernet en Ego Du Tournibois. Het tempo was strak maar Raf Depuydt kon toch overnemen met zijn Forever Du Vernet. Comtesse Slipper kwam aanvallen aan de overzijde maar sprong weg naar de tribunes toe. Forever Du Vernet kwam als leider door na een ronde koers gevolgd Horegon De Jupille, Gatsby D’Omblais en Hello Vrac. Terug aan de overzijde gingen Horegon De Jupille en Hello Vrac sterk door en Gatsby D’Omblais was de enige die enigszins aansloot. In de eindfase was er geen kruid opgewassen tegen Horegon De Jupille die sterk naar zijn derde seizoenszege liep op Kuurne. Hello Vrac eigende zich de tweede plaats toe voor de sterk finishende Histoire D’Amour en Gatsby D’Omblais. 

Habanero De Brunis vanuit het niets naar de zege. 

Hilton Berry was de snelste bij de start achterna gezeten door Fandango Royal en Fast And Rock. Al vlug kwam Flyer De Crennes zich melden en die kon overnemen doorheen de papaverbocht. De zoon van In Love With You kwam als eerste door na een ronde koers, Hilton Berry was de eerste die volgde. Trainingsgenoten Fast And Rock en Fandango Royal volgden daarachter maar sprongen beiden weg tijdens de laatste ronde. Cyloo D’Erpion kwam aanvallen aan de overzijde en ook Habanero De Brunis werd in een hogere versnelling geschakeld. De groep kromp lichtjes ineen doorheen de laatste bocht maar Flyer De Crennes ging nog steeds aan de kop. Hij leek op weg naar de zege tot ineens een TGV genaamd Habanero De Brunis buitenom opdook. De vijfjarige vosruin rolde ze allemaal op om verrassend maar zeker verdiend te winnen. Flyer De Crennes verdienstelijk tweede voor Cyloo D’Erpion en Hat Trick Sport. 

Gaëlle Sauvillers gaat voor kroontje van Miss België. 68

Gaëlle Sauvillers gaat voor kroontje van Miss België.

Gaëlle Sauvillers die iedereen welbekend is op de koers is na haar verkiezing tot Miss West-Vlaanderen nu ook verkozen om mee te dingen naar het kroontje van Miss België. Wie haar wenst te steunen kan alvast een sms sturen  

Sms: MB21 naar 6665

het team van Kuurnse hippodroom wenst Gaëlle alvast alle succes toe in de grote finale. 

Eindstand challenge leerlingen 2021 65

Eindstand challenge leerlingen 2021

Challenge beker der leerlingen 2021

We zitten op het einde van het jaar en dan worden overal de klassementen gepubliceerd van de kampioenschappen. Dit is niet anders voor deze van de challenge die voor de leerlingen wordt georganiseerd op de hippodroom van Kuurne. Deze werd dit jaar voor de 15è keer georganiseerd dus hadden we zowaar een kristallen jubileum te vieren. Er werden slechts drie reeksen gelopen dit jaar en dit door het gekende coronavirus waardoor er minder meetings werden georganiseerd. Kristof Krieckemans zal zo vlug als mogelijk als winnaar gehuldigd worden, hij haalde het dankzij twee tweede plaatsen die hij behaalde met Mr Brown. Voor de tweede plaats moest er goed geteld worden want vier drivers eindigden met tien punten. Dan geldt de regel van wie meest zeges behaalde, daarna meest tweede plaatsen, enzovoort. Dan nog kwamen er drie gelijk uit maar Gilles Willems behaalde nog ereplaats die in rekening wordt gebracht. Gilles mag zo als tweede mee het podium op samen met Floris Vandenabeele die derde wordt in de challenge. 

 1. Kristof Krieckemans.        16 punten
 2. Gilles Willems.                   10 punten
 3. Floris Vandenabeele.        10 punten
 4. Nick Vervloet.                    10 punten
 5. Andy D’haese.                   10 punten
 6. Anne-Mieke Apers.           8 punten
 7. Jonas Van Den Hove.       8 punten
 8. Audrey Dengis.                  6 punten
 9. Laura Neels.                      6 punten
 10. Britt Verboomen.               2 punten
 11. Brent Beck.                        2 punten
 12. Arthur Maes.                      2 punten 
Terugkijk op Premiummeeting van 28 december 64

Terugkijk op Premiummeeting van 28 december

Dinsdag 28 december, geslaagde Premiummeeting. 

De laatste koersdag van het jaar 2021 in ons land werd op Kuurne gelopen en dit in premium. Voor de koers stond deze meeting enigszins in het teken van de strijd tussen Gunther Loix en Jules Jr. Van Den Putte om de titel in het kampioenschap bij de drivers. Al vlug werd duidelijk dat Gunther de titel zowaar al voor de meeting te grijpen had. Jules Jr. Van Den Putte meldde twee paarden af waardoor hij Gunther niet meer kon kloppen. Gunther zette wel de kroon op het werk door twee keer te winnen tijdens deze meeting. Eerst reed hij Fox Ringeat voor Marcel Gailly naar de zege en daarna won hij nog met Luly Mom voor Erik Lenaerts. Hanna Huygens wist ook twee keer te scoren tijdens deze meeting en dit twee keer voor het trainingscentrum van Filip Ghekiere. Met Garou Des Molles behaalde ze een zesde opeenvolgende zege voor Yolanda Van Den Eynde. Feu Des Pres van Freddy Verplancken bezorgde Hanna haar tweede zege van de avond. Door deze twee zeges eigende Hanna zich de derde plaats toe in het kampioenschap bij de drivers. Gerard Vergaerde won de opener van de avond met Nero Ter Putten die een uitstekende indruk naliet. Nils Vandenberghe reed Kuinsy FD met een schitterende aankomst naar een nieuwe zege voor de ouderlijke kleuren. Joeri De Laender zorgde dan weer voor de verrassing van de dag, hij reed Comtesse Slipper naar de zege. Lieven Cannaert scoorde met Furtif Merite die voor de kleuren van Philip Cannaert loopt. In de afsluiter gaf Geert Lannoo met zijn Galencia De Warnoc favoriet Each King het nakijken. De weddenschappen vanuit Frankrijk deden het terug uitstekend, iedere maand een Premiummeeting zou ideaal zijn uiteraard. We kunnen er blijven van dromen,…….

Twee keer Gunther Loix, de kampioen van 2021

In ren vijf was Gingko Du Lilas de leider van het eerste uur geflankeerd door Hello Vrac en Girl De Duffel. Gatsby D’Omblais kwam aanvallen tijdens de eerste passage aan de overzijde. Fox Ringeat volgde dit voorbeeld doorheen de verste bocht. Het was Fox Ringeat die als eerste voorbij kwam na een ronde koers gevolgd door Gatsby D’Omblais en Girl De Duffel. Horegon De Jupille meldde zich tijdens de nieuwe doortocht aan de overzijde. Fox Ringeat werd in een nog hogere versnelling geschakeld doorheen de laatste bocht en nam enkele lengten voorsprong. Deze waren voldoende om in de eindfase de groep af te houden en Gunther zijn eerste zege van de avond te bezorgen. Horegon De Jupille kwam als tweede binnen voor Gatsby D’Omblais en Hello Vrac. In de voorlaatste koers nam Jana De Brucom de groep op sleeptouw gevolgd door Fougueux Des Iles en Flupke Pan. We gingen over de korte afstand en de zes deelnemers kwamen in de ganzenpas voorbij de tribunes. Jana De Brucom regelde nog steeds het tempo voor Flupke Pan, Fougueux Des Iles, Honore D’Inverne, Luly Mom en Melting Pot. Luly Mom kwam aanvallen doorheen de laatste bocht en rolde ze allemaal op in de eindfase. Een nieuwe zege voor de zoon van Ready Cash, Jana De Brucom tikte als tweede af voor Fougueux Des Iles en Flupke Pan. 

Ook Hanna Huygens wint twee keer, verovert daarmee derde plaats in het kampioenschap. 

In de eerste premiumkoers van de avond was Heidi De L’Aumoy de snelste bij de start achterna gezeten door Furie Du Theys. Al vlug regende het aanvallen van onder andere Gatsby D’Avril, Goliath Du Vivier en Garou Des Molles. Het was Garou Des Molles die de dans leidde na een ronde koers voor Gatsby D’Avril, Goliath Du Vivier, Heidi De L’Aumoy en Furie Du Theys. Geen grote verschuivingen tijdens de laatste ronde al verloren we Gatsby D’Avril door een galoppade. Garou Des Molles ging uitstekend door en won overtuigend zijn zesde opeenvolgende koers voor Fusain die na fout van Goliath Du Vivier tweede werd. Cyloo D’Erpion eindigde sterk derde voor Furie Du Theys. Een sterk lot in de vierde ren van de avond waarin Invit Keller DH zich de beste toonde bij de start. Hij werd al vlug gevolgd door Feu Des Pres, Ebba Lotta, Jointness Sidney en Ideal Pont Vautier. 11 starters en toch liepen ze allemaal mooi in de ganzenpas onder het hoge tempo dat door Invit Keller DH werd ontwikkeld. Na een ronde koers nog steeds dezelfde situatie en dit bleef ongewijzigd tijdens de laatste ronde.  In de eindfase kon Feu Des Pres afrekenen met Invit Keller DH, Ideal Pont Vautier kwam sterk naar de derde plaats gesprint. 

Golencia De Warnoc vloert Each King. 

In de afsluiter vertrok Golencia De Warnoc uitstekend met Genesalia en Each King. De posities werden ingenomen en het tempo zakte tegen de verste bocht. Het sein voor Lieven Cannaert om een aanval op te zetten met Eternel Des Hayes. Trainingsgenoot volgde in de rug maar Eternel Des Hayes moest verder met de neus in de wind. Het was Genesalia die aan de kop ging wanneer we terug voorbij de K draafden gevolgd door trainingsgenoot Golencia De Warnoc. Eternel Des Hayes lag er als derde in met Each King in de rug en Gratta Ciel aan de reling. Each King kon zich doorzetten doorheen de laatste bocht en leek op een nieuwe zege af te stevenen. Golencia De Warnoc kwam echter meter voor meter dichterbij en vloerde de zoon van Reach De Vandel in de strafzone. Genesalia kwam als derde binnen voor Gratte Ciel en Domino Star. 

Kuinsy FD met een sterke aankomst. 

Een mooie strijd bij de start met Katalaya Trafo die het voordeel van de reling had en zo met Montana Van Herend naast zich doorheen de kattebocht raasde. Toch kon Katalaya Trafo niet lang genieten van haar koppositie want de aanvallen vlogen haar om de oren. Het was Marcus Rapide DHL die als eerste doorkwam wanneer de paarden er een ronde hadden opzitten. Kuinsy FD die zich kwam melden voor de tribunes volgde als tweede voor Montana Van Herend en Lets Go Royale. Kuinsy FD speelde zowaar wat piano want aandoe overzijde liep hij in vijfde positie. Marcus Rapide DHM leek op weg naar de zege tot Kuinsy FD zich met een sterke aankomst kwam melden. De dochter van Norginio haalde de zege binnen voor Marcus Rapide DHM en Lets Go Royale. 

Furtif Merite loopt tegenstand in de vernieling. 

Fifty D’Erah toonde zich de snelste achter de auto en werd doorheen de eerste bocht gevolgd door Fiston Demarlotte en Galway Danica. Furtif Merite kwam aanvallen aan de overzijde en ook Erby Brun probeerde zijn positie te verbeteren. Het tempo lag hoog en Furtif Merite kwam als eerste door na een ronde koers. Erby Brun was de eerste die volgde met Fifty D’Erah en Galway Danica in de buurt. Fair Play Des Iles en Fiston Demarlotte kwamen aanvallen tijdens de laatste ronde. Furtif Merite ging echter sterk door en hield alle tegenstand in de eindfase om zijn tweede seizoenszege te behalen. Favian D’Harchies kwam naar de tweede plaats gelopen door Galway Danica en Fiston Demarlotte. 

Comtesse Slipper zorgt voor de verrassing van de avond. 

Kato was het vlugst weg in de prijs Amigo Ten Doorn voor Nouragan en Never Lost EV. De twee laatstgenoemden waren niet tevreden met hun positie en gingen Kato al vlug gaan uitdagen. Bij de nieuwe passage aan de K lag Loverboy Zen, die kwam opzetten voor de tribunes, buitenom aan de kop. Nouragan had het voordeel van de reling terwijl Comtesse Slipper en Kato op vinkenslag lagen. Geen grote verschuivingen tijdens de laatste ronde, de eindspurt werd van ver op gang getrokken door Comtesse Slipper. De negenjarige dochter van Qwerty was in een begenadigde avond en liep sterk naar een afgetekende zege.  Loverboy Zen kwam als tweede binnen voor Never Lost EV en Nouragan. 

Nero Ter Putten laat een sterke indruk na. 

In de opener was Opoto Base vlug bij de pinken gevolgd door Noblesse VB en Hash Bolets. Nuclear Base kwam zich melden en liep als eerste voorbij de K wanneer we nog een ronde voor de boeg hadden. Hash Bolets volgde als tweede in het dodenspoor met daarachter Opoto Base en Nero Ter Putten. Geen noemenswaardige aanvallen tijdens de nieuwe doortocht aan de overzijde en de eindspurt werd op gang getrokken door Nero Ter Putten. De pupil uit de stal Van Der Meersch ging heel sterk door en won sterk voor Nuclear Base en Ozo De Reve. 

Restaurant hippodroom, reserveer bij Maureen 0479/915192

Hippodroom Kuurne: beleef een spannende namiddag met topsport

Geniet van de drafkoersen vanuit het restaurant met panoramisch zicht op de renbaan

Hippodroom Kuurne: ontdek zijn talloze mogelijkheden om te organiseren