1

Eventjes terug naar de meeting van 10 maart. 239

Eventjes terug naar de meeting van 10 maart.

Wederom een dubbeltje voor Gunther Loix. 

Net als twee weken terug wist Gunther Loix tijdens de zondagse meeting twee koersen te winnen. Heel opmerkelijk is dat hij net als vorige keer deze zeges wist te behalen met Rediction en Jackson Darling. Rediction die een dochter is van Love You haalde het van Ramara Vrijthout die gereden werd door Jos Verbeeck. Deze twee grote beloften moeten zeker gevolgd worden de komende maanden. Met Jackson Darling die een zoon is van Niky won hij net als vorige keer van Kanon Oxford. Deze twee Franse imports lieten wederom een uitstekende indruk na en zullen volgens ons georiënteerd worden naar Frankrijk. Jos Verbeeck werd dan wel gevloerd met Ramara Vrijthout maar had daarvoor al weten te scoren met Radinka Vrijthout. De dochter van Nuncio domineerde de ganse koers en won freewheelend. Tom Engelen wist de opener van de dag te winnen met de tienjarige Kitana November. De dochter van Russel November haalde zo haar vijftiende zege binnen uit haar carrière die zeker nog niet ten einde is. Jules Van Den Putte wist dan weer te scoren met de Nederlands gefokte Nakamura die aan haar eerste optreden toe was in ons land. De dochter van Quick Wood is een aanwinst voor ons land en zal zeker nog van zich laten spreken de komende maanden. Fusain is helemaal terug, na zijn tweede plaats twee weken terug won hij deze keer oververdiend. Marnix De Groote reed de negenjarige ruin naar zijn negende zege waarvan hij er vijf won op Kuurne. Nikki Ten Doorn won dan weer haar elfde koers uit haar carrière met Dirk Rotty in de sulky. De dochter van Ready Cash haalde het van de uitstekende Mohawk River en blijft zo de topprestaties aaneen rijgen. In de afsluiter won Hanna Huygens met Julie D’Erpion en blijft door deze zege alleen leider in het klassement bij de profs. Hanna gaat aan de kop met dertien zeges gevolgd door Gunther Loix en Jules Van Den Putte die er elk twaalf tellen. Er werden eveneens twee koersen betwist voor de minitrotters die meer en meer succes kennen. In de eerste reeks was het Felice Van Riet die het haalde met de kleine Dirk. De dochter van Nico en Anne Mieke haalde het maximum uit haar voorgift die ze kreeg om zesjarige kleine ruin naar de zege te sturen. In de tweede reeks haalde Milan Van Ghelewe het met Lovemientje die zo al haar 25è zege liet optekenen. Zij werd indertijd gereden door Gilles Dhaenens die ondertussen uitstekend scoort in Frankrijk als driver. Gaat Milan die de zoon is van Björn Van Ghelewe dezelfde weg op als de zoon van Nico Dhaenens? Het is nu uitkijken naar de volgende meeting die op dinsdag 26 maart van 18.30u in premium wordt gelopen. We hopen u uiteraard te mogen verwelkomen tijdens deze meeting. 

Meer artikels

Bericht aan de pistegebruikers. 256

Bericht aan de pistegebruikers.

event Fendt Treffen

De terreinen (piste en boxen) van de hippodroom zijn vanaf donderdagmiddag27 juni 2024 – vanaf 12u00 niet toegankelijk en gesloten voor training en dit tot en met maandag 1 juli 2024 ! De piste zal opnieuw vrij en beschikbaar zijn voor training vanaf dinsdag 2 juli 2024 !

Wij hielden eraan de eigenaars en trainers hiervan tijdig op de hoogte te brengen.

Nog even terug naar de premiummeeting van woensdag 24 april. 255

Nog even terug naar de premiummeeting van woensdag 24 april.

Vier op een rij voor Jules Van Den Putte. 

De laatste meeting van het voorjaar werd in premium gelopen op de Kuurnse hippodroom met acht koersen op het programma. Jules Van Den Putte werd de slokop van de meeting, hij scoorde zowaar een zuivere vier op een rij. Zijn eerste zege van de avond kwam er in de derde koers van de avond met Golden Jana. Hij kon vlot Iroko Del Sol en Gatsby D’Avril afhouden. In de koers daarop reed Jules de goeie Pardo Base naar de zege. Hij hield Phepe Wilkes en Risaura AC af die mee het podium opmochten. In de vijfde van de avond reed Jules dan weer Kanon Oxford naar zijn tweede opeenvolgende Kuurnse zege. Just Between us en Jivaldo Somolli konden hier de dichtste ereplaatsen uit de brand slepen. In ren zes scoorde Jules dan weer met de heroptredende Costello O.E.  hier waren het Oya Lele DHM en Myrthe Des Bois die de tweede en derde plaats konden bezetten. Lieven Cannaer blijft uitstekend op dreef en verzilverde dit door nieuwe aanwinst Reddington naar de zege te rijden. In een spannende aankomst vloerde hij buitenom Silver Bullit en Rapide Yoda. Gerard Vergaerde wist dan weer Simco te verlossen van zijn maidenstatuut. In de koers voorbehouden aan de paarden met kleine spaarboek won hij met Simco van Rosalie DV en Ottorongo. In de opener van de avond wist Stijn Kumpen te winnen met It’s De Tillard die een uitstekende aankomst uit de benen toverde. Dichtbij de winnaar eindigden Ibello Du Bocage en Italian Well op de tweede en derde plaats. Pavel Tamsin won met Roxton in een razend spannende aankomst. Ze gingen met drie op een lijn over de finish, Roxton won met miniem verschil van Polien De Lille en Nakamura. 

Kuurne gaat er nu deze zomer uit en hoopt u terug te zien op zondag 13 oktober voor de eerste meeting van het najaar. 

Koersdag 25 februari

De succesvolle Mardi Gras is ondertussen enkele dagen achter de rug. Het team van de Kuurnse hippodroom wenst langs deze weg nog eens het opgekomen publiek te danken. Ondanks het vroege aanvangsuur konden we rekenen op een grote publieke belangstelling. Het restaurant zat afgeladen vol en het buffet bij Verkindere zat eveneens aardig vol. Beneden in de grote tribune was er veel animatie met als gevolg dat de weddenschappen het goed deden op de hippodroom. Ook de omzetten vanuit Frankrijk waren aardig. We kijken nu al uit naar de koersdag van volgende week die op zondag 25 februari. De inschrijvingen beginnen vlot binnen te lopen in de acht voorziene koersen. De koers voorbehouden aan de leerlingen wordt de Memorial Jaimy Van Goethem, dit als eerbetoon aan de ons veel te vroeg ontvallen jonge leerlingdriver. Verder staan er drie koersen op het programma voorbehouden aan Belgisch gefokte paarden. In dergelijke koersen is altijd leuk uitkijken naar nieuw talent. Er zijn drie koersen die voorbehouden zijn aan Frans gefokte paarden waarin we hopen mooie velden in de baan te krijgen. Zin in een namiddag topsport? Reserveer dan alvast zondag 25 februari in uw agenda. Zin om te tafelen op de hippodroom? Reserveer dan alvast uw tafeltje bij Maureen op het nummer 0479/915192

alvast welkom volgende zondag op de Kuurnse hippodroom. 

Verhuur stallen

Volgende eigenaars, trainers hebben zich geangageerd en betaald om een stal, of meerdere stallen te gebruiken in 2024. Aan eigenaars en trainers die zich nog niet geangageerd hebben, gelieve zo vlug mogelijk de nodige stappen te ondernemen.

laatste update 15/3/2024

CANNAERT LIEVEN, boxen nr's 65 en 66

CHRISTIAEN HANS, box nr 29

CORBANIE JO, boxen nr's 49 en 50

DECOCK GERT JAN, box nr 32

DECONINCK CHRIS, box nr 34

DELAENDER JOERI, DEBBY boxen nr's 40 en 48

DELOMBAERDE FRANK, box nr 46

DEGLAS ANDY, box nr 33

DESMET YANNICK, boxen nr's 67 en 68

DE RYCKER KOEN en TOM, box nr 21

D'HAESE ANDY, box nr 54

GHEKIERE STAL, box nr 70

GHEYSENS MARC, box nr 12

HIPICO, boxen nr's 19 en 20

HOORNE JACQUES, box nr 18

LABEEUW CHRIS, box nr 52

LANNOO MARC ACHIEL, box nr 23

LANNOO ELSJE, box nr 60

LANNOO GEERT, boxen nr's 35 en 36

LECOINTRE-CASTELEIN, box nr 69

LEYN BOSSUYT, box nr 31

MILLECAMPS MARCEL, box nr 25

RAMMANT XAVIER, box nr 28

ROTTY DIRK, boxen nr's 37 en 38

STAL DEPUYDT, boxen nr's 56,57 en 58

TALPE PATRICK, box nr 74

TACK CHRISTIAAN, box nr 24

TAMSIN PAVEL, box nr 26

TER BIEZEN, box nr 42

THIJS CHRISTOFF, box nr 13

VANCOILLIE-DESIMPEL, box nr 53

VAN DER MEERSCH LUC, box nr 45

VANLOOCK GERRI, box nr 41

VANEECKHOUTE NICO EN NINA, box nr 47

VAN GHELEWE BJORN, box nr 17

VAN POLLAERT GERALD, box nr 27

VERPLANCKEN FABIEN, box nr 72

VERBEKE WILLEM, box nr 22

WILLEMS NIC, box nr 16

Pisterechten

Volgende gebruikers zijn reeds geregistreerd voor het gebruik van de piste in 2024. laatste update 15/3/2024.  Eigenaars en trainers die zich nog niet geregistreerd hebben worden verzocht zo snel mogelijk zich in orde te stellen. Zoniet zullen zij geweigerd worden om verder te trainen op de Kuurnse hippodroom. 

CANNAERT LIEVEN

DECOCK GERT JAN

9DELAENDER JOERI, DEBBY

DELOMBAERDE FRANK

DEGLAS ANDY

DE RYCKER KOEN en TOM

DESMET YANNICK 

DEVIDT ROGER

DEWAELE GEERT

GHEYSENS MARK

GODERIS JOZEF

HOORNE JACQUES

LABEEUW CHRIS

LANNOO ELSJE

LANNOO GEERT

LECOINTRE-CASTELEIN

LEYN-BOSSUYT

LANNOO MARC ACHIEL

LIEVENS RONNY  

MILLECAMPS MARCEL

RAMMANT XAVIER

ROTSAERT BART

ROTTY DIRK 

STAL DEPUYDT

TAMSIN PAVEL

TALPE PATRICK

TACK CHRISTIAN

TEERLINCK YVAN

THYS CHRISTOPHE

THYS INGRID LAURA

VANCOILLIE-DESIMPEL

VANDERMEERSCH LUC

VAN GHELEWE BJORN

VANHOUTTE JAN

VERBEKE WILLEM

WILLEMS NIC

Hippodroom Kuurne: beleef een spannende namiddag met topsport

Restaurant hippodroom, reserveer bij Maureen 0479/915192

Volgend meeting, zondag 13 oktober om 13.30u

Hippodroom Kuurne: ontdek zijn talloze mogelijkheden om te organiseren