1

Najaarsmeeting 110

Najaarsmeeting

Meetings najaar 2022

zondag 2 oktober, Kuurne Kermis

zondag16 oktober, Talpemeeting 

donderdag 27 oktober, Premiummeeting 

zondag 13 november

zondag 27 november 

zondag 11 december 

dinsdag 27 december, Premiummeeting 

Meer artikels

Verslag van de afsluitende meeting 109

Verslag van de afsluitende meeting

Hanna Huygens en Kristof Depuydt scoren dubbel. 

Alweer de laatste meeting van het lopende seizoen op Kuurne met acht koersen op het programma en daarvan wisten Hanna Huygens en Kristof Depuydt de helft te winnen. Hanna Huygens wist in eerste instantie Newt Vrijthout naar zijn vierde jaarzege te sturen. Daarna scoorde Hanna als Catch driver met Nacido, zij viel in voor Gunther Loix. Kristof Depuydt zorgde dan weer voor een unieke dubbel met Each King en Horegon De Jupille. Beide paarden worden getraind door Carine De Soete en beiden komen uit voor de kleuren van Jean Marin Alleman. Herman De Ridder had de opener weten te winnen met Harmonie Du Source die zo haar eerste spaargeld verzameld met een zege. Dries Devolder won de koers daarop met Nabano D’Husdine voor de kleuren van Nancy De Bolle. Joeri De Laender schreef de tiercé van de dag op zijn naam dankzij Comtesse Slipper die haar derde zege van het seizoen behaalde. De afsluiter van het seizoen werd gewonnen door Elixir Du Layon die in vertrouwen werd gereden door Paul Vervloet. 

Harmonie Du Source, getekend Herman De Ridder. 

We gingen sprinten in de opener en Ondina Du Calvaire dook als eerste de Papaverbocht bocht in achterna gezeten door Nickles N Dimes Sb en Hurricina De Muze. Al vlug kwam Harmonie Du Source in beeld en die nam over in de rechte lijn naar de tribunes toe om als eerste de laatste ronde in te duiken. Ondina Du Calvaire was de eerste die volgde met Hurrican De Muze, Nickles N Dimes Sb en Nobel Mom. Geen grote verschuivingen tijdens de laatste passage aan de overzijde maar doorheen de laatste bocht ging Hurricane De Muze druk gaan zetten op Harmonie Du Source. Eventjes nam Hurricane De Muze een halve lengte voorsprong maar Harmonie Du Source pikte terug op en werd door Herman De Ridder naar de zege gestuurd. Hurricane De Muze kwam als tweede binnen gevolgd door Nickles N Dimes Sb en Ondina Du Calvaire. 

Nabano D’Husdine met de beste aankomst. 

De B-reeks van de eerste koers dus gingen we terug sprinten en Nabano D’Husdine was het best weg met Outstanding Yankee en Himoko Deele. Hans In The Wood kwam zich snel melden en kwam als eerste door wanneer de groep voorbij de tribunes draafde. Nabano D’Husdine volgde in tweede stelling met daarachter nog Himoko Deele, Outstanding Yankee en Orienta Poppe. Moonlit River kwam aanvallen aan de overzijde en streek neer naast Hans In The Wood doorheen de laatste bocht. Orienta Poppe kwam zich eveneens met het zaakje bemoeien bij het uitdraaien van de verste bocht maar sprong na aanrijding weg. In de eindfase wimpelde Moonlit River met de witte vlag en kreeg Nabano D’Husdine het daglicht te zien. De zoon van Abano As sprintte naar de zege voor Hans In The Wood en Outstanding Yankee. 

Newt Vrijthout met zijn vierde jaarzege. 

Uitstekende paarden aan de start in ren drie en favoriet Newt Vrijthout nam na de start het initiatief gevolgd door Love You BR, Flash Darche en Kronos Winner. Jo Corbanie die buitenom ging met Kronos Winner stuurde de zoon van Virgill Boko naar de frontlinie en kwam na een ronde koers ook als eerste door. Newt Vrijthout profiteerde om in de rug te volgen op zijn beurt achterna gezeten door Kuinsy FD die buitenom kwam opzetten. Love You BR volgde aan de reling met Flash Darche die verkoos om Kuinsy FD te volgen. Geen grote wijzigingen bij de doortocht aan de overkant van de baan maar doorheen de laatste bocht verloren we Kuinsy FD die wegsprong. Newt Vrijthout ging in de laatste rechte lijn het duel aan met Kronos Winner en verschalkte die vlot om naar zijn vierde jaarzege te lopen. Kronos Winner eervol tweede voor Galak Grangeois die vanuit de achtergrond naar de derde plaats kwam gelopen. 

Comtesse Slipper kan terug oppikken met de zege. 

In de tiercé van de dag wist Lio Jane AC de koppositie tegen de eerste bocht gevolgd door Laurier Du Val. Didier Gorts kon enkele lengten voorsprong nemen met de dochter van Abano AS maar al vlug kwam er reactie. Zowel Miss Photo als Maven Bolets schoven aan de overzijde naar voor en nestelden zich achter Lio Jane AC. Het was nog steeds Lio Jane AC die aan de kop ging na een ronde koers met Maven Bolets die in de rug kleefde. Miss Photo volgde attent terwijl Kyrja Smart verder moest met de neus in de wind. Terug aan de overzijde zagen we Comtesse Slipper buitenom aanvallen en de dochter van Qwerty was net oprijd om als eerste de laatste bocht in te duiken. Comtesse Slipper die hier al twee keer won deze winter zette uitstekend door en behaalde haar derde zege van het seizoen. Never Lost EV kwam met een sterke aankomst dichtbij de tweede plaats bezetten voor Miss Photo en Maven Bolets. 

Each King van start tot finish. 

Twijfeling bij de start waarin niemand echt liefhebber was om de koppositie in handen te nemen. Each King dook uiteindelijk als eerste de kattebocht in gevolgd door Edene D’Is en Bering Du Goutier. Een klein pelotonnetje en zo lag de koers dan ook snel in een vaste plooi. Wanneer we terug voorbije de tribunes kwam ging Each King nog steeds aan de kop geflankeerd door Bering Du Goutier. Edene D’Is volgde daar net achter aan de reling met Fifty D’Erah naast zich terwijl Epinard en Domina Star volgden. Ook tijdens de laatste passage aan de overzijde geen wijzigingen al werd het tempo verhoogd door Each King. Bij het opkomen van de laatste rechte lijn werd Each King in vijfde geschakeld en liep vlot naar zijn zeventiende zege. Edene D’Is kwam enkele lengten daarachter als tweede binnen nipt gevolgd door Fifty D’Erah.

Horegon De Jupille wint de prijs van de Voorzitter. 

Didou Du Besson vertrok alsof zijn staart in brand stond gevolgd door Gibus Du Ferron, Horegon De Jupille en Hasard De Viroinval. Tijdens de eerste passage aan de overzijde kwam Illustre Castelets aanvallen. Die werd nog even opgevangen door Horegon De Jupille maar kwam als leider door na een ronde koers. Horegon De Jupille volgde als tweede met Gibus Du Ferron, Good Boy Delavoire en Didou Du Besson daar nog achter. Geen noemenswaardige aanvallen aan de overzijde al zagen we dat er al enkele op hun tandvlees zaten. Horegon De Jupille leek daar als de sterkste te zijn van het lot en bewees dit oo, in de eindfase. De ruin ging goed door in de eindfase en bezorgde met deze zege zowel eigenaar, driver en trainingscentrum een dubbel. Good Boy Delavoire was een verdienstelijke tweede voor Gibus Du Ferron en Illustre Castelets. 

Nacido met een sterke laatste ronde. 

Belgisch gefokte paarden in de baan en Monique D’Hoeve toonde zich de sterkste bij de start en nam onmiddellijk enkele lengten voorsprong. Miss Ten Doorn was de eerste die volgde met Okki Pride en Kisjronel Poppe. Ook na een ronde koers ging Monique D’Hoeve nog steeds aan de kop met Miss Ten Doorn en Okki Pride als dichtste belagers. Terug aan de overzijde van de piste kwam Nacido buitenom aanvallen terwijl Miss Ten Doorn doorgang vond aan de reling. De deur werd echter terug dichtgegooid door Floris Vandenabeele met zijn Monique D’Hoeve zodat Miss Ten Doorn niet kon doorzetten. Nacido vervolgde ondertussen zijn opmars en zette sterk door in de eindfase om naar een vlotte zege te lopen. Miseline D’Hoeve kwam met een mooie aankomst de tweede plaats bezetten voor Okki Pride en Miss Ten Doorn. 

Elixir Du Layon laatste winnaar van het seizoen. 

Harde strijd bij de start met Facteur Chance, Elixir Du Layon en Here I Am om de koppositie te kunnen veroveren. Facteur Chance had uiteindelijk het voordeel van de reling maar werd al snel voorbij gelopen door Elixir Du Layon die enkele lengten voorsprong kon nemen. Ook na een ronde koers liep Elixir Du Layon met enkele lengten voorsprong op de groep voorbij de tribunes. Facteur Chance was  aangewezen om het peloton dichterbij te brengen en hij werd gevolgd door Hamble Crown en Green Du Pommereux. Terug aan de overzijde kon Kristof Depuydt zijn Facteur Chance tot in de slipstream brengen van Elixir Du Layon om deze bij het opkomen van de laatste rechte lijn te gaan uitdagen. Paul Vervloet had echter nog voldoende in de tank zitten van zijn Elixir Du Layon om de aandringende Facteur Chance af te houden. Green Du Pommereux kon de derde plaats uit de brand slepen voor Fiston Demarlotte en Extreme De Graux. 

Zondag 24 april

Afsluiter van het seizoen. 

De jaren vliegen voorbij, zo ook de seizoenen en zitten we komende zondag alweer aan de laatste koersdag van de lopende meeting. Naar goede gewoonte neemt Waregem vanaf mei de fakkel over en wordt er tijdens de zomermaanden ook op Oostende gekoerst. In oktober wordt er terug gekoerst op Kuurne en de eerste koersdag van het seizoen 2022-2023 is voorzien op zondag 2 oktober. 

Over naar de afsluiter met acht koersen op het programma aangevuld met twee koersen voor de minitrotters. Heel leuk is dat er in de eerste reeks van de minitrotters zeven kleine viervoeters in de baan komen. Nu nog enkele erbij in de tweede reeks en de minitrotters gaan een mooi jaar tegemoet. We zijn bijna vier maanden ver in het jaar en dan nemen we er graag al even de klassementen bij. Bij de drivers staat Hanna Huygens met grote voorsprong op de één gevolgd door Jules Jr. Van Den Putte en regerend kampioen Gunther Loix. De kroonprinses van de Belgische drafsport komt zondag drie keer aan de start en iedere keer mag ze bij de favorieten gerekend worden. Ze start in de derde koers met Newt Vrijthout die al drie keer won op Kuurne dit jaar. In de vijfde ren rijdt ze Flash Special die het opneemt tegen uitstekend paarden maar niet kansloos is. In de afsluiter van het seizoen heeft ze met Green Du Pommereux een eerste kans. Alle drie deze paarden worden getraind door Filip Ghekiere die momenteel tweede staat bij de trainers. Hij volgt Jo Corbanie waar momenteel alles lukt en die zondag vier paarden aan de start brengt. Daarbij ook enkele kanshebbers, dit kan alleen maar de strijd tussen Filip Ghekiere en Jo Corbanie ten goede komen. 

We overlopen graag nog even alle kanshebbers koers per koers. In de eerste ren zullen Nickles N Dimes SB en Noble Mom veel aanhangers hebben. Zij deden het laatst uitstekend en staan dicht bij een zege. Opgelet voor Harmonie De Source die maandag te Tongeren op weg was naar de zege tot ze ineens wegsprong. Moonlit River lijkt dan weer over de beste kansen te beschikken als we de vertrekkers bekijken van de tweede ren. Hij neemt het op tegen een homogeen lot waarvan de meesten het in hun laatste koersen niet onaardig deden. Zeven paarden in de derde koers maar toch zal dit een kraker van een koers worden. Zowel Newt Vrijthout, Kronos Winner, Love You BR, Galak Grangeois en Kuinsy FD mogen ambities koesteren op de zege. In de prijs Bingoal staan uitstekende paarden in de eerste rij achter de auto. Never Lost EV, Maven Bolets, Miss Photo, Kyrja Smart, Lio Jane AC en Laurier Du Val zijn paarden die de aankomst moeten kunnen betwisten. Comtesse Slipper behaalde twee zeges afgelopen seizoen maar haar laatste koersen zijn terug iets minder. Ego Du Tournibois heeft het voordeel om zonder druk te kunnen starten met zijn nummer vanuit de tweede rij. Zeven kleppers in de vijfde ren, Edene D’Is en Each King kunnen lichtjes naar voor geschoven worden. Fifty D’Erah, Epinard, Flash Special, Domino Star en Bering Du Goutier zijn meer dan waardige challengers. In de prijs van de Voorzitter moeten we op papier de winnaar gaan zoeken in de eerste rij. Horegon De Jupille zit in topvorm en start hier met een uitstekend nummer achter de auto. Golden Charm en Happy Pont Royal zullen zeker de strijd aangaan met de vijfjarige ruin van Jean Marin Alleman. Gibus Du Ferron en Galaxy Du Neufbois mogen een plaatsje ambiëren. Hidalgo Love liep nog niet in 2022, won vorig jaar op Mons en op een Franse grasbaan. Een vrij open koers in de voorlaatste van het seizoen, velen lieten zich al opmerken de afgelopen weken en en kunnen voor de zege gaan. In de afsluiter zullen Facteur Chance en Green Du Pommereux veel aanhangers hebben bij de betting. Zij kijken maar beter uit naar Elixir Du Layon, Extreme De Graux en Flyer De Crennes die eveneens vorm hebben. 

Komende meeting

Komende zondag 24 april vindt de laatste meeting van het voorjaar 2022 plaats. We starten de meeting om 13.30u. Morgen woensdag 20 april zijn de vertrekkers bekend. 

Restaurant hippodroom

Op de derde verdieping van de grote tribune beschikken wij over een restaurant waar bezoekers een panoramisch zicht hebben op de renbaan. Het restaurant wordt uitgebaat door Maureen Buyssens en haar man Patrick Bauffe die u graag verwelkomen. U kunt er zowel terecht voor een snack, ijsje of een entrecote waarvoor Maureen befaamd is. Komt u met een grote groep dan kunt u zeker Maureen contacteren om een menu naar wens te laten serveren. Er kunnen zo'n 250 man binnen in het restaurant, reserveren is niet verplicht maar gewenst als u een uitstekende plaats wenst. 
Maureen is steeds telefonisch te bereiken op het nummer 0479/91.51.92

Cafetaria’s op de hippodroom 14

Cafetaria’s op de hippodroom

Ter hoogte van de aankomstzone is er op de hippodroom een verwarmd cafetaria waar er prachtig zicht is op de renbaan. U kunt er een gokje wagen terwijl u geniet van een frisse pint of een lekkere pannenkoek en zoveel meer. In de grote tribune is er beneden eveneens gelegenheid iets te consumeren en aan de stallen is er een cantine waar drivers en trainers terug te vinden zijn. Verder is er mogelijkheid een snack te verorberen aan de mobiele frituur. 
dit alles wordt uitgebaat door catering Verkindere. 

Volgende meeting, zondag 2 oktober om 13.30u

Hippodroom Kuurne: beleef een spannende namiddag met topsport

Hippodroom Kuurne: ontdek zijn talloze mogelijkheden om te organiseren