1

Praktische info

Tijdens de wintermaanden zijn de pistes geopend voor training op dinsdag, donderdag van 8.00u tot 17.00u  en zaterdag van 7.00u tot 12.00u

pisterechten voor training op de hippodroom komen aan 10€ per beurt of 160€/per jaar

wie een stal wenst te huren kan zich richten tot Suzy Vermeulen, Thierry Hoorne of Rik Vandamme.
Een gemetste stal huren kost 300€ per jaar. een metalen stal komt op 220€ per jaar.


wenst u een dagbox op een koersdag te huren? Neem contact op met Nick Vandenbogaerde op het nummer 0476 33 96 71

het restaurant, reserveren is niet verplicht maar gewenst als u een uitstekende plaats wenst. 
Maureen is steeds telefonisch te bereiken op het nummer 0479/91.51.92

Meer artikels

Onderweg naar de Talpe van zondag 16 oktober 117

Onderweg naar de Talpe van zondag 16 oktober

Hanna Huygens won twee van de laatste twee edities van de Talpe en dit met Highness Worthy in 2017 en Cyriel D’Atom in 2021. Dit jaar verschijnt zij waarschijnlijk aan de start met Cyriel D’Atom waarmee Hanna zichzelf kan opvolgen evenals de draver zelf. Cyriel D’Atom doet het momenteel uitstekend in de Europese Tournée voor Franse paarden waarin hij zich al wist te onderscheiden in Nederland, Zwitserland en Spanje. Volgende week zal hij waarschijnlijk aan de start verschijnen in Duitsland alvorens de week daarop hopelijk de Talpe te betwisten. Tegenstand zal het zeker uit de hoek komen van Francis Neirinck die de herfstklassieker won in 2016 met Ordalia OP. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid in de baan komen met Cicero Noa die hoge ogen gooide deze zomen in de Grote Prijs van Wallonië en daarna tijdens ‘Waregem Koerse’ de prijs van de stad Waregem op zijn naam wist te schrijven. Wanneer deze twee paarden beiden aan de start verschijnen in de Talpe zullen zij op veel aanhang kunnen rekenen. 
We hopen dat u er alvast bij zal zijn op 16 oktober.

Une De Mai. 116

Une De Mai.

Une De Mai won in ‘70 en ‘71 de prijs Talpe op de Kuurnse hippodroom met Jean-René Gougeon in de sulky. Op zondag 16 oktober gaan we op zoek naar een nieuwe winnaar voor de herfstklassieker. Noteer alvast deze datum in uw agenda.

Talpemeeting 16 oktober 2022 114

Talpemeeting 16 oktober 2022

We openen dit najaar het seizoen met de Talpemeeting die traditioneel het derde weekend van oktober wordt georganiseerd. Deze keer is dit op 16 oktober en we schotelen u vanaf 13.00u zo maar eventjes tien koersen voor. Hoogtepunt van de namiddag is uiteraard de prijs Talpe waarin we op zoek gaan naar de opvolger van Cyriel D'Atom die in 2021 met Hanna Huygens in de sulky deze klassieker wist te winnen. Cyriel D'Atom komt naar alle waarschijnlijkheid zijn titel verdedigen maar 'Waregem Koerse' winnaar Cicero Noa zal eveneens de Talpe aan zijn palmares willen toevoegen. Naast de topper van de namiddag springt ook de Talpe Sprintprijs in het oog net als twee koersen voorbehouden aan Franse paarden, de minitrotters maken eveneens hun opwachting en gaan hun mini Talpe gaan betwisten. 
kortom een dag die geen enkele liefhebber van topsport mag missen. Volg verder op deze site of op de Facebookpagina van de hippodroom de laatste nieuwtjes ivm deze meeting. 

Belangrijk bericht

HIPPODROOM KUURNE - KALENDER NAJAAR 2022

Bericht aan de Belgische drafsport eigenaars en liefhebbers,

Wegens de hierna vermelde onzekere omstandigheden is de hippodroom Kuurne tot onze grote spijt genoodzaakt een zeer beperkt koersprogramma te voorzien voor het najaar 2022.

Na twee Kuurnse winterseizoenen (2020 en 2021) met de door iedereen gekende strikte coronabeperkingen inzake publieke aanwezigheid e.a., heeft het bestuur het maximale gedaan om de drafsport tijdens deze zeer moeilijke periode te ondersteunen en te overbruggen,  met de hoop dat dit een tijdelijk gegeven zou zijn.

Helaas hebben moeten wij vaststellen dat in de maanden maart en april 2022 een zeer belangrijk deel van onze hippodroombezoekers achterwege is gebleven, en de kans dat dit publiek opnieuw naar een aanwezigheidsniveau zal terugkeren zoals voor het coronatijdperk het geval was, is bijna onbestaande.

Financieel waren het voor de hippodroom Kuurne twee zeer zwaar verlieslatende jaren, en op die manier verder doen is financiële zelfmoord, tenzij de geldstromen waarop wij zoals voor corona konden rekenen, kunnen terugkeren.

De financieringsmiddelen waarop onze vereniging kon rekenen voor de coronajaren op dergelijke rennen voor een volledige koersdag (prijzengeld en organisatiekosten) zijn niet langer haalbaar door diverse gewijzigde omstandigheden zoals daar zijn :

 • sterk dalende aanwezigheid van bezoekers met negatieve financiële gevolgen op alle vlakken;
 • door de aanwezigheid van minder bezoekers is er ook sterk verminderde omzet inzake weddenschappen die in normale omstandigheden onze grootse vorm van inkomsten geeft ;
 • het uitblijven van een gestructureerd systeem van terugvloeiing van opbrengsten van inzetten op weddenschappen buiten de hippodroom naar de organiserende renvereniging ;
 • de stopzetting van de uitbetaling door de Franse PMU van een return naar de Belgische koersmaatschappijen van Belgische inzetten op de buitenlandse rennen via de  gokoperatoren ;
 • de weigering van de Belgische Draffederatie om tot een billijke verdeling te komen onder alle Belgische koersmaatschappijen van de financieel interessante Franse “Premiumrennen” ;
 • het uitblijven van een ondersteuningssysteem van de Vlaamse overheid voor de Vlaamse renmaatschappijen ;
 • de steeds dalende bereidheid van privé-bedrijven tot ondersteuning (sponsoring) van de reguliere rennen wegens diverse redenen, waaronder de onzekere economische situatie.

Naast het gebrek aan middelen aan de inkomstenzijde zijn de organisatie-uitgaven ook verder gestegen zoals :

 • personeelskosten voor onderhoud van gebouwen en terreinen, niet alleen tijdens de rennen, maar ook voor de trainingsmomenten ;
 • energiekosten (water, gas- en elektriciteit) voor verwarming en verlichting  (winterseizoen) tribunes, piste en noodzakelijke hippodroomgebouwen ;
 • onderhouds- en herstellingkosten van materieel (tractor, brandstof (diesel) voor verlichting, de kosten internet en video, enz. ;
 • andere vaste operationele jaarkosten, zoals voor gebouwen, verzekeringen e.a 

Om voornoemde redenen zal onze hippodroom in het najaar 2022 (van oktober tot december) slechts vier volledige koersdagen inplannen waarvan er twee “premiumdagen” zijn om zodoende de oplopende verliezen te beperken. 16/10, 25/10, 13/11 en 27/12/ 2022.

De vier najaar-koersdagen zijn -  zondag  16 oktober 2022 (Talpedag) dinsdag 25 oktober 2022 (premiumdag) ,  zondag 13 november 2022 en  dinsdag 27 december 2022 (premiumdag).

Het bestuur had het liever anders gezien, maar deze ingrijpende maatregel is in de huidige onzekere situatie onvermijdbaar.

Mochten er, tegen alle verwachtingen in, toch extra gelden beschikbaar komen voor de hippodroom, dan zullen wij als koersmaatschappij niet nalaten deze onmiddellijk in te zetten voor bijkomende koersdagen.

Voor volgend voorjaar 2023 kunnen wij op vandaag nog geen standpunt innemen voor het aantal koersdagen, maar wij hopen dat er toch een of andere oplossing uit de bus zal komen voor one drafsport. 

Kuurne, 15 augustus 2022

Het Hippodroombestuur Kuurne

Zondag 24 april

Afsluiter van het seizoen. 

De jaren vliegen voorbij, zo ook de seizoenen en zitten we komende zondag alweer aan de laatste koersdag van de lopende meeting. Naar goede gewoonte neemt Waregem vanaf mei de fakkel over en wordt er tijdens de zomermaanden ook op Oostende gekoerst. In oktober wordt er terug gekoerst op Kuurne en de eerste koersdag van het seizoen 2022-2023 is voorzien op zondag 2 oktober. 

Over naar de afsluiter met acht koersen op het programma aangevuld met twee koersen voor de minitrotters. Heel leuk is dat er in de eerste reeks van de minitrotters zeven kleine viervoeters in de baan komen. Nu nog enkele erbij in de tweede reeks en de minitrotters gaan een mooi jaar tegemoet. We zijn bijna vier maanden ver in het jaar en dan nemen we er graag al even de klassementen bij. Bij de drivers staat Hanna Huygens met grote voorsprong op de één gevolgd door Jules Jr. Van Den Putte en regerend kampioen Gunther Loix. De kroonprinses van de Belgische drafsport komt zondag drie keer aan de start en iedere keer mag ze bij de favorieten gerekend worden. Ze start in de derde koers met Newt Vrijthout die al drie keer won op Kuurne dit jaar. In de vijfde ren rijdt ze Flash Special die het opneemt tegen uitstekend paarden maar niet kansloos is. In de afsluiter van het seizoen heeft ze met Green Du Pommereux een eerste kans. Alle drie deze paarden worden getraind door Filip Ghekiere die momenteel tweede staat bij de trainers. Hij volgt Jo Corbanie waar momenteel alles lukt en die zondag vier paarden aan de start brengt. Daarbij ook enkele kanshebbers, dit kan alleen maar de strijd tussen Filip Ghekiere en Jo Corbanie ten goede komen. 

We overlopen graag nog even alle kanshebbers koers per koers. In de eerste ren zullen Nickles N Dimes SB en Noble Mom veel aanhangers hebben. Zij deden het laatst uitstekend en staan dicht bij een zege. Opgelet voor Harmonie De Source die maandag te Tongeren op weg was naar de zege tot ze ineens wegsprong. Moonlit River lijkt dan weer over de beste kansen te beschikken als we de vertrekkers bekijken van de tweede ren. Hij neemt het op tegen een homogeen lot waarvan de meesten het in hun laatste koersen niet onaardig deden. Zeven paarden in de derde koers maar toch zal dit een kraker van een koers worden. Zowel Newt Vrijthout, Kronos Winner, Love You BR, Galak Grangeois en Kuinsy FD mogen ambities koesteren op de zege. In de prijs Bingoal staan uitstekende paarden in de eerste rij achter de auto. Never Lost EV, Maven Bolets, Miss Photo, Kyrja Smart, Lio Jane AC en Laurier Du Val zijn paarden die de aankomst moeten kunnen betwisten. Comtesse Slipper behaalde twee zeges afgelopen seizoen maar haar laatste koersen zijn terug iets minder. Ego Du Tournibois heeft het voordeel om zonder druk te kunnen starten met zijn nummer vanuit de tweede rij. Zeven kleppers in de vijfde ren, Edene D’Is en Each King kunnen lichtjes naar voor geschoven worden. Fifty D’Erah, Epinard, Flash Special, Domino Star en Bering Du Goutier zijn meer dan waardige challengers. In de prijs van de Voorzitter moeten we op papier de winnaar gaan zoeken in de eerste rij. Horegon De Jupille zit in topvorm en start hier met een uitstekend nummer achter de auto. Golden Charm en Happy Pont Royal zullen zeker de strijd aangaan met de vijfjarige ruin van Jean Marin Alleman. Gibus Du Ferron en Galaxy Du Neufbois mogen een plaatsje ambiëren. Hidalgo Love liep nog niet in 2022, won vorig jaar op Mons en op een Franse grasbaan. Een vrij open koers in de voorlaatste van het seizoen, velen lieten zich al opmerken de afgelopen weken en en kunnen voor de zege gaan. In de afsluiter zullen Facteur Chance en Green Du Pommereux veel aanhangers hebben bij de betting. Zij kijken maar beter uit naar Elixir Du Layon, Extreme De Graux en Flyer De Crennes die eveneens vorm hebben. 

Volgende meeting, zondag 16 oktober om 13.30u, Talpemeeting

Hippodroom Kuurne: beleef een spannende namiddag met topsport

Hippodroom Kuurne: ontdek zijn talloze mogelijkheden om te organiseren