1

Terug naar de laatste meeting van het seizoen. 179

Terug naar de laatste meeting van het seizoen.

Drie keer Hanna Huygens tijdens laatste meeting. 

Zeven koersen op het programma afgelopen zondag en Hanna Huygens kon er daar maar eventjes drie van winnen. Het begon al in de opener waar ze de zege behaalde met Joueuse Carnois voor Deborah Callebaut. In de tweede was het meteen weer raak voor Hanna, ze stuurde in deze koers Othello Worthy voor Kenneth Everaert naar de zege. In de vierde koers behaalde ze haarde derde zege van de namiddag met Private Banker SB voor de Star Breeding. Gunther Loix is ook al uitstekend op dreef de laatste weken en won zondag op Kuurne Mr Onceinalifetime voor Christian Spee. Guy Vandeneycken zorgde voor een kleine verrassing door Happy Pont Royal naar de zege te leiden voor Laurie Coppenolle. Gilles Willems blijft momenteel de comingman en bewees dit door Gipsy D’Erpion voor Christ Deconinck naar de zege te leiden. De afsluiter van het seizoen ging naar Francis Neirinck die het haalde met Obelix Vrijthout voor Marc Bruyneel na een spannende aankomst tegen Pippa Ice. 

Joueuse Carnois met overmacht. 

In de eerste koers van de namiddag gingen we met zijn twaalven van start na het late forfait van Paardebloem. Het was Paulientje DL die als eerste de kattebocht aansneed samen met Orazio D’Anvaing. Rite On Line ‘’E’’, Penelope Parker en Jack De Lahaye volgden daar kort achter. Na een ronde koers was het Orazio D’Anvaing die aan de kop ging geflankeerd door Jack De Lahaye. Dichtbij volgden nog Rite On Line ‘’E’’, Pardo Base, Joueuse Carnois en Paulientje DL. Terug aan de overzijde ging Joueuse Carnois drie in de aanval en kwam tegen de verste bocht bij de leiders waar Orazio D’Anvaing met de witte vlag wimpelde. In de laatste rechte lijn was er geen kruid opgewassen tegen een ontketende Joueuse Carnois die vlot naar de zege liep. Op enkele lengten na de winnares kwam Pardo Base de tweede plaats bezetten voor Jack De Lahaye en Rite On Line ‘’E’’. 

Ook Othello Worthy wint vlotjes. 

In de tweede ging Onny Vrijthout het best van start achterna gezeten door Neymar en Louis Victory FR. Bij de eerste passage aan de overzijde van de baan kregen we aanvallen te zien van Othello Worthy en Hurricane Hill. Het was de Duitse Hurricane Hill die na een ronde koers aan de kop ging en in zijn zog gingen ze in de ganzenpas. Othello Worthy volgde als twee met daarachter nog Onny Vrijthout, Neymar, Louis Victory FR en Imperator Star. Het was wachten tot de laatste bocht om Neymar en Othello Worthy uit hun egelstelling te zien komen. In de eindfase ging Othello Worthy sterk door en won vlotjes ondanks het aandringen van Neymar die een uitstekende tweede was. Onny Vrijthout tikte als derde voor Louis Victory FR en Hurricane Hill. 

Happy Pont Royal blijft braaf en wint. 

In de Memorial Kurt Martens kwam Happy Pont Royal het best weg achter de vleugels van de startauto samen met Good Boy Delavoire. Hello Charly, Galaxy Du Neufbois en Indigo De Chine volgden net achter de leiders in de Kattebocht. Ook na een ronde koers ging Happy Pont Royal aan de kop licht afgescheiden voor Galaxy Du Neufbois die als tweede volgde. Good Boy Delavoire kwam buitenom terug naar voor na een galoppade maar sprong iets verder terug weg en werd uitgesloten. Indigo De Chine viel ook weg doorheen de rechterbocht en Hello Charly kwam terug in beeld nadat hij ook al een foutje had gemaakt. Helmet Juth was zich ondertussen ook la bij de eersten komen plaatsen en ging sterk door aan de overzijde van de piste. Die Helmet Juth ging ook de strijd aan om de zege met Happy Pont Royal terwijl ook Hello Charly buitenom kwam opzetten. Happy Pont Royal hield echter stand en won verdiend van Hello Charly die nipt Helmet Juth vloerde voor de tweede plaats. 

Private Banker SB laat een uitstekende indruk na. 

In de tiercé van de namiddag ging Hans In The Wood sterk weg bij de start samen met Nero Ter Putten, Orly Jet en Obi Wan GG. Er volgden enkele positiewissels tijdens de eerste ronde zodat we een nieuwe situatie kregen na een ronde koers. Pelloise ging aan de kop met Obi Wan GG als dichtste belager. Overstime volgde als derde met daarachter nog Nero Ter Putten en Hans In The Wood. Terug aan de overzijde van de baan kregen we een scherpe aanval te zien van Private Banker SB die de ganse groep overvleugelde. Private Banker Sb draaide als eerste het hoofd naar huis en liep vlot naar de zege. Obi Wan GG kwam op enkele lengten als tweede binnen voor Bolton Face die een aardige laatste rechte lijn uit de benen toverde. Hans In The Wood tikte als vierde af voor Miseline D’Hoeve die de top 5 vervolledigde. 

Gipsy D’Erpion met een prachtig eindschot. 

Hermes Ronvillais ging zoals steeds uitstekend van start en dook als leider de eerste bocht in gevolgd door Hardi Du Mahey en Hamble Crown. We kregen verschillende positiewissels tijdens de eerste zodat we een compleet andere situatie kregen na een ronde koers. Het was Green Du Pommereux die aan de kop ging voorbij de K met Go Prior als dichtste belager. Gatsby D’Omblais volgde als derde voor Gipsy D’Erpion, Hamble Crown en Hermes Ronvillais. Geen verschuivingen de laatste ronde en de koers draaide dan ook uit op een logische massaspurt. Daarin toonde Gipsy D’Erpion zich de sterkste en won van Gatsby D’Omblais, Hermes Ronvillais en Hamble Crown. 

Onceinalifetime van start tot finish. 

We gingen over de korte afstand en van bij de start trok Gunther Loix naar voor met zijn Onceinalifetime. Hij werd doorheen de papaverbocht gevolgd door Lio Jane AC en Magic De Morgane. Ook bij de passage voorbij de tribunes was het Onceinalifetime die aan de kop ging met Lio Jane AC als dichtste achtervolger. Nina Bambois volgde in derde stelling met Magic De Morgane en Nashvill Dieschoot daar net achter. Tijdens de passage bij het startpunt werden de paarden in stelling gebracht maar het was steeds Onceinalifetime die aan de kop ging. De eindspurt werd op gang getrokken door de zoon van Timoko die het ook winnend kon afmaken voor Nina Bambois en Lio Jane AC. 

Obelix Vrijthout wint de laatste van het seizoen. 

In de afsluiter liep Pippa Ice na de start naar de koppositie gevolgd door Ines Du Merisier, Noble November en Google De Duffel. De koers zal al snel op slot en bij de nieuwe doortocht voorbij de K hadden we ongewijzigde posities. Het was wachten tot de laatste passage van het seizoen aan de overzijde om aanvallen te zien van Obelix Vrijthout en Orinta S. Pippa Ice ging als eerste doorheen de laatste maar werd uitgedaagd door Obelix Vrijthout en Orinta S. We verloren Orinta S door een galoppade bij het uitkomen van die bocht zodat we een duel kregen om de zege tussen Pippa Ice en Obelix Vrijthout. Ze vochten zij aan zij tot op de streep en de finishfoto moest erbij gehaald worden om Obelix Vrijthout als winnaar aan te duiden. Naglo D’Hoeve eigende zich iets verder de derde plaats toe voor Noble November en Harmonie De Source. 

Meer artikels

Bas Crebas op Kuurne

Morgen stuurt de Nederlandse toptrainer Bas Crebas twee paarden naar Kuurne. Ze worden beiden gereden door Hanna Huygens en zullen te duchten zijn aan de aankomst. In de tweede koers van de namiddag brengt Bas Crebas de vierjarige Jack Belli aan de start. De ruin werd laatst tweede op de baan van Mons achter de ongenaakbare Herlandorio maar voor Hiro De Luna. Wanneer hij deze prestatie herhaalt is hij het te kloppen paard in deze koers. In de laatste koers van het jaar verdedigt In The Wind de eer van het trainingscentrum Crebas. De vosruin won twee opeenvolgende koersen op Reims waar we rechtsom gaan. Kan hij evengoed doen op onze hippodroom waar we linksom gaan?

Herhaling bereikbaarheid stallenterrein 209

Herhaling bereikbaarheid stallenterrein

Belangrijk bericht aangaande bereikbaarheid stallenterrein

Wegens de werkzaamheden aan de school in opbouw en bij deze omgevingswerken is het stallenterrein niet bereikbaar vanaf de Kattestraat. De komende tijd moeten de eigenaars en trainers die met paarden naar Kuurne komen tijdens de koersdagen opkomen vanuit de Koning Boudewijnstraat. Daar neemt men de weg in steenslag naast de hoeve van Yvan Teerlinck en kan men naar het stallenterrein rijden. Eén bewegwijzering zal voorzien worden door de gemeente Kuurne. 
wij excuseren ons voor deze tijdelijke ongemakken.

Hang een affiche op meeting 2024 208

Hang een affiche op meeting 2024

Win, win, win. 
Zondag zijn op de hippodroom affiches en kalendertjes beschikbaar voor 2024
Deze kunt u verkrijgen bij Freddy in de jockeyzaal, aan de hoofdingang, bij Maureen, buffet Verkindere en in het secretariaat. 
Hang deze uit op een goed zichtbare plaats en stuur daarvan een foto door. 
U kunt er een leuke prijs mee winnen
Enkel foto’s doormailen naar 
thierry.hoorne@telenet.be

Vooruitkijk naar zondag 10 december 207

Vooruitkijk naar zondag 10 december

Een schitterende afsluiter. 

We staan alweer voor de laatste meeting van 2024 op de Kuurnse hippodroom en trainers, eigenaars en drivers tekenen massaal present. Er staan acht koersen geprogrammeerd met 95 paarden die in de baan komen. Daarbij veel paarden die tijdens het najaar al schitterenden aan de Kattestraat. Jules Van Den Putte en Hanna Huygens zijn nog steeds verweven in een felle strijd om Belgisch kampioen te worden bij de drivers. Beiden komen met kanshebbers aan de start wat de meeting een extra cachet geeft. Jo Corbanie en Carine De Soete zijn dan weer verwikkeld in een tweestrijd om kampioen te worden bij de trainers. Dit wordt dus ook een duel om naar uit te kijken en Jos Verbeeck is er zondag bij in de eerste en de tweede koers. De paarden zijn uiteraard nog steeds de tenoren en we nemen dan ook graag even de koersen met u door. We starten met acht kleppers die onmiddellijk voor het nodige vuurwerk zullen zorgen op de piste. Kirlo Royale eindigde in zijn laatste vier koersen telkens tweede. Hij staat hier prachtig geplaatst om deze keer aan het langste eind te kunnen trekken. De tegenstand is niet van de poes, Myrthe Des Bois is een der vaandeldragers van haar generatie en zal wederom haar huid duur verkopen. Jos Verbeeck start met Flash De Duffel waarmee hij al schitterde, Mysterious Mom kan zijn laatste twee tegenvallers naar de vergetelheid lopen. In de tweede koersen komen twaalf uitstekende Franse imports in de baan. Uit Nederland komt Bas Crebas over met Jack Belli die laatst uitstekend presteerde op Mons en terug met Hanna op stap mag. Hij lijkt de logische favoriet in dit lot maar zal het aan de stok krijgen met enkele baanspecialisten. Gatsby D’Avril is nog ongeslagen op Kuurne dit seizoen en Gibus Du Ferron wist het eveneens uitstekend af te maken twee weken terug. Met Hermes Ronvillais, Hotel De Ligny en Fox Ringeat kunt u altijd naar de oorlog. Illuminate en Hugo D’Arry mogen zeker niet verwaarloosd worden. In de derde ren start Jumbo Star die hier twee weken terug won, de ruin zit in topvorm en zal weer dicht bij de waarheid eindigen. Kala Di Volpe en Jaguar Darby wonnen recent op de baan van Mons, kunnen ze herhalen op Kuurne? Intrepide Marceaux eindigde laatst tweede achter Jumbo Star, heeft talent zat maar blijft wispelturig. Gunther Loix start met Hold Up Pont Royal die voor een plaatsgeld moet kunnen gaan. Een Full House in ren vier met allemaal maidens aan de start. Risaura AC gaat er iedere op vooruit en is de logische favoriete. Jellouw Slipper en Roxy Ter Velpe waren eveneens al dicht bij de waarheid en zoeken hun zege. In de eerste rij zien we vooral kansen voor Partouche D’Erebus, Pardo Base en Picaro. Rackham loopt op de piste waar hij wordt getraind wat in zijn voordeel kan spelen. In de koers daarop wederom een vol veld aan de start, deze koers geldt als tiercé van de dag. Bijna alle starters toonden recente vorm en verdienen het om voor de zege te gaan. Porsche De Vive, Noble November en Pippa Ice eindigden laatst tweede en kunnen licht vooruit geschoven worden. Pegasus Delphi, Nikita AC, Obi Wan GG, Kato, Pico Bello en Olly Vrijthout mogen eveneens met grote ambities starten. Remember Me en Oh Petit Wynendale moeten dan weer kunnen strijden om de zege in de zesde koers. Ze starten naast elkaar en kunnen zo van bij de start de strijd aangaan. Hettie D’Atom, Harmonie Du Source, Poker Face, Olympia Noa en Notre Valentine kunnen in de clinch gaan met de twee favorieten. De twee laatste koersen van het jaar zijn voorbehouden aan Franse paarden. In de zevende koers start Hans In The Wood die hier twee weken terug overtuigend won. Hij zal het deze keer aan de stok krijgen met Kristal Dungy, Goliath Lese en Garabi De Tillard. In de lucky last komen kleppers in de baan, Hanna rijdt hier terug voor Bas Crebas. Ze start met In The Wind die recent twee keer won, dit was wel op Reims waar rechtsom wordt gedraaid. Honneur De La Cote won hier twee weken terug met overmacht en staat prachtig geplaatst achter de auto. Iros Du Goutier liep al tegen beter, Fangio De Karmel liep laatst een dijk van een koers. Helice Du Trezon en Favian D’Harchies, Fuego Verderie en Fusain ontgoochelen bijna nooit. Harmonious staat met uitstekende prestaties achter zijn naam maar is zes maand uit koers. 

Op naar de laatste van het jaar 206

Op naar de laatste van het jaar

Komende zondag 10 december krijgen we een prachtige afsluiter van het jaar. Acht sterk bezette koersen die zeker de moeite waard zijn om de verplaatsing naar Kuurne te maken. Het programma van deze meeting vindt u eveneens terug op deze site. Er volgt de komende dagen nog een voorbeschouwing op deze meeting. Alvast tot zondag op Kuurne. 

Volgende meeting, zondag 10 december 2023 vanaf 13.00u

Geniet van de drafkoersen vanuit het restaurant met panoramisch zicht op de renbaan

Hippodroom Kuurne: beleef een spannende namiddag met topsport

Restaurant hippodroom, reserveer bij Maureen 0479/915192

Hippodroom Kuurne: ontdek zijn talloze mogelijkheden om te organiseren