1

Terug naar de laatste meeting van het seizoen. 179

Terug naar de laatste meeting van het seizoen.

Drie keer Hanna Huygens tijdens laatste meeting. 

Zeven koersen op het programma afgelopen zondag en Hanna Huygens kon er daar maar eventjes drie van winnen. Het begon al in de opener waar ze de zege behaalde met Joueuse Carnois voor Deborah Callebaut. In de tweede was het meteen weer raak voor Hanna, ze stuurde in deze koers Othello Worthy voor Kenneth Everaert naar de zege. In de vierde koers behaalde ze haarde derde zege van de namiddag met Private Banker SB voor de Star Breeding. Gunther Loix is ook al uitstekend op dreef de laatste weken en won zondag op Kuurne Mr Onceinalifetime voor Christian Spee. Guy Vandeneycken zorgde voor een kleine verrassing door Happy Pont Royal naar de zege te leiden voor Laurie Coppenolle. Gilles Willems blijft momenteel de comingman en bewees dit door Gipsy D’Erpion voor Christ Deconinck naar de zege te leiden. De afsluiter van het seizoen ging naar Francis Neirinck die het haalde met Obelix Vrijthout voor Marc Bruyneel na een spannende aankomst tegen Pippa Ice. 

Joueuse Carnois met overmacht. 

In de eerste koers van de namiddag gingen we met zijn twaalven van start na het late forfait van Paardebloem. Het was Paulientje DL die als eerste de kattebocht aansneed samen met Orazio D’Anvaing. Rite On Line ‘’E’’, Penelope Parker en Jack De Lahaye volgden daar kort achter. Na een ronde koers was het Orazio D’Anvaing die aan de kop ging geflankeerd door Jack De Lahaye. Dichtbij volgden nog Rite On Line ‘’E’’, Pardo Base, Joueuse Carnois en Paulientje DL. Terug aan de overzijde ging Joueuse Carnois drie in de aanval en kwam tegen de verste bocht bij de leiders waar Orazio D’Anvaing met de witte vlag wimpelde. In de laatste rechte lijn was er geen kruid opgewassen tegen een ontketende Joueuse Carnois die vlot naar de zege liep. Op enkele lengten na de winnares kwam Pardo Base de tweede plaats bezetten voor Jack De Lahaye en Rite On Line ‘’E’’. 

Ook Othello Worthy wint vlotjes. 

In de tweede ging Onny Vrijthout het best van start achterna gezeten door Neymar en Louis Victory FR. Bij de eerste passage aan de overzijde van de baan kregen we aanvallen te zien van Othello Worthy en Hurricane Hill. Het was de Duitse Hurricane Hill die na een ronde koers aan de kop ging en in zijn zog gingen ze in de ganzenpas. Othello Worthy volgde als twee met daarachter nog Onny Vrijthout, Neymar, Louis Victory FR en Imperator Star. Het was wachten tot de laatste bocht om Neymar en Othello Worthy uit hun egelstelling te zien komen. In de eindfase ging Othello Worthy sterk door en won vlotjes ondanks het aandringen van Neymar die een uitstekende tweede was. Onny Vrijthout tikte als derde voor Louis Victory FR en Hurricane Hill. 

Happy Pont Royal blijft braaf en wint. 

In de Memorial Kurt Martens kwam Happy Pont Royal het best weg achter de vleugels van de startauto samen met Good Boy Delavoire. Hello Charly, Galaxy Du Neufbois en Indigo De Chine volgden net achter de leiders in de Kattebocht. Ook na een ronde koers ging Happy Pont Royal aan de kop licht afgescheiden voor Galaxy Du Neufbois die als tweede volgde. Good Boy Delavoire kwam buitenom terug naar voor na een galoppade maar sprong iets verder terug weg en werd uitgesloten. Indigo De Chine viel ook weg doorheen de rechterbocht en Hello Charly kwam terug in beeld nadat hij ook al een foutje had gemaakt. Helmet Juth was zich ondertussen ook la bij de eersten komen plaatsen en ging sterk door aan de overzijde van de piste. Die Helmet Juth ging ook de strijd aan om de zege met Happy Pont Royal terwijl ook Hello Charly buitenom kwam opzetten. Happy Pont Royal hield echter stand en won verdiend van Hello Charly die nipt Helmet Juth vloerde voor de tweede plaats. 

Private Banker SB laat een uitstekende indruk na. 

In de tiercé van de namiddag ging Hans In The Wood sterk weg bij de start samen met Nero Ter Putten, Orly Jet en Obi Wan GG. Er volgden enkele positiewissels tijdens de eerste ronde zodat we een nieuwe situatie kregen na een ronde koers. Pelloise ging aan de kop met Obi Wan GG als dichtste belager. Overstime volgde als derde met daarachter nog Nero Ter Putten en Hans In The Wood. Terug aan de overzijde van de baan kregen we een scherpe aanval te zien van Private Banker SB die de ganse groep overvleugelde. Private Banker Sb draaide als eerste het hoofd naar huis en liep vlot naar de zege. Obi Wan GG kwam op enkele lengten als tweede binnen voor Bolton Face die een aardige laatste rechte lijn uit de benen toverde. Hans In The Wood tikte als vierde af voor Miseline D’Hoeve die de top 5 vervolledigde. 

Gipsy D’Erpion met een prachtig eindschot. 

Hermes Ronvillais ging zoals steeds uitstekend van start en dook als leider de eerste bocht in gevolgd door Hardi Du Mahey en Hamble Crown. We kregen verschillende positiewissels tijdens de eerste zodat we een compleet andere situatie kregen na een ronde koers. Het was Green Du Pommereux die aan de kop ging voorbij de K met Go Prior als dichtste belager. Gatsby D’Omblais volgde als derde voor Gipsy D’Erpion, Hamble Crown en Hermes Ronvillais. Geen verschuivingen de laatste ronde en de koers draaide dan ook uit op een logische massaspurt. Daarin toonde Gipsy D’Erpion zich de sterkste en won van Gatsby D’Omblais, Hermes Ronvillais en Hamble Crown. 

Onceinalifetime van start tot finish. 

We gingen over de korte afstand en van bij de start trok Gunther Loix naar voor met zijn Onceinalifetime. Hij werd doorheen de papaverbocht gevolgd door Lio Jane AC en Magic De Morgane. Ook bij de passage voorbij de tribunes was het Onceinalifetime die aan de kop ging met Lio Jane AC als dichtste achtervolger. Nina Bambois volgde in derde stelling met Magic De Morgane en Nashvill Dieschoot daar net achter. Tijdens de passage bij het startpunt werden de paarden in stelling gebracht maar het was steeds Onceinalifetime die aan de kop ging. De eindspurt werd op gang getrokken door de zoon van Timoko die het ook winnend kon afmaken voor Nina Bambois en Lio Jane AC. 

Obelix Vrijthout wint de laatste van het seizoen. 

In de afsluiter liep Pippa Ice na de start naar de koppositie gevolgd door Ines Du Merisier, Noble November en Google De Duffel. De koers zal al snel op slot en bij de nieuwe doortocht voorbij de K hadden we ongewijzigde posities. Het was wachten tot de laatste passage van het seizoen aan de overzijde om aanvallen te zien van Obelix Vrijthout en Orinta S. Pippa Ice ging als eerste doorheen de laatste maar werd uitgedaagd door Obelix Vrijthout en Orinta S. We verloren Orinta S door een galoppade bij het uitkomen van die bocht zodat we een duel kregen om de zege tussen Pippa Ice en Obelix Vrijthout. Ze vochten zij aan zij tot op de streep en de finishfoto moest erbij gehaald worden om Obelix Vrijthout als winnaar aan te duiden. Naglo D’Hoeve eigende zich iets verder de derde plaats toe voor Noble November en Harmonie De Source. 

Meer artikels

Overlijden André Devolder 180

Overlijden André Devolder

Met grote droefheid melden we u het overlijden van de heer André Devolder. Bij oudere liefhebbers zal zijn naam een belletje laten rinkelen als eigenaar van dravers en als vader van Marc Devolder die destijds furore maakte als driver. Dries Devolder is André zijn kleinzoon en zal de jongere liefhebbers meer aanspreken. Nele Devolder is eveneens kleindochter van André en de mama van Lynus Lannoo. André mag dus fier zijn dat de opvolging verzekerd is. 

Het team van de Kuurnse hippodroom wil langs deze weg zijn medeleven betuigen aan familie en vrienden.

Reservatie restaurant ‘Mardi Gras’

Maandag 20 februari wordt de 'Mardi Gras' georganiseerd op de Kuurnse hippodroom. Wie wenst te reserveren in het restaurant neemt best zo snel mogelijk contact op met Maureen, de plaatsen zijn beperkt. 
Er is een menu voorzien aan 58€ met als starter zalm, daarna kan er gekozen tussen tomaat-garnalen of steak of een entrecote. Er wordt afgesloten met een dessert. 

Restaurant hippodroom

Op de derde verdieping van de grote tribune beschikken wij over een restaurant waar bezoekers een panoramisch zicht hebben op de renbaan. Het restaurant wordt uitgebaat door Maureen Buyssens en haar man Patrick Bauffe die u graag verwelkomen. U kunt er zowel terecht voor een snack, ijsje of een entrecote waarvoor Maureen befaamd is. Komt u met een grote groep dan kunt u zeker Maureen contacteren om een menu naar wens te laten serveren. Er kunnen zo'n 250 man binnen in het restaurant, reserveren is niet verplicht maar gewenst als u een uitstekende plaats wenst. 
Maureen is steeds telefonisch te bereiken op het nummer 0479/91.51.92

Cafetaria’s op de hippodroom 14

Cafetaria’s op de hippodroom

Ter hoogte van de aankomstzone is er op de hippodroom een verwarmd cafetaria waar er prachtig zicht is op de renbaan. U kunt er een gokje wagen terwijl u geniet van een frisse pint of een lekkere pannenkoek en zoveel meer. In de grote tribune is er beneden eveneens gelegenheid iets te consumeren en aan de stallen is er een cantine waar drivers en trainers terug te vinden zijn. Verder is er mogelijkheid een snack te verorberen aan de mobiele frituur. 
dit alles wordt uitgebaat door catering Verkindere. 

Praktische info

Tijdens de wintermaanden zijn de pistes geopend voor training op dinsdag, donderdag van 8.00u tot 17.00u  en zaterdag van 7.00u tot 12.00u

pisterechten voor training op de hippodroom komen aan 10€ per beurt of 160€/per jaar

wie een stal wenst te huren kan zich richten tot Suzy Vermeulen, Thierry Hoorne of Rik Vandamme.
Een stal huren kost 300€ per jaar. 

wenst u een dagbox op een koersdag te huren? Neem contact op met Nick Vandenbogaerde op het nummer 0476 33 96 71

het restaurant, reserveren is niet verplicht maar gewenst als u een uitstekende plaats wenst. 
Maureen is steeds telefonisch te bereiken op het nummer 0479/91.51.92

opgelet, vanaf de najaarsmeeting 2022 kan er geen gebruik meer gemaakt worden van de publieksparking kant stallen. Iedere bezoeker, driver en eigenaar kan gebruik maken van de parking aan de hoofdingang. 

Volgende meeting, zondag 8 oktober 2023 vanaf 13.00u

Hippodroom Kuurne: beleef een spannende namiddag met topsport

Hippodroom Kuurne: ontdek zijn talloze mogelijkheden om te organiseren