1

Terug naar zondag. 197

Terug naar zondag.

Mig Du Logis en Gatsby D’Avril verdubbelen hun score. 

We zaten aan de tweede van de vier meetings die dit najaar op Kuurne worden gelopen en de publieke belangstelling mocht wederom bevredigend genoemd worden. Op sportief vlak behaalde Mig Du Logis zoals verwacht een nieuwe zege ondanks het mooie verweer van Myrthe Des Bois. Een tweede Kuurnse zege voor Mig Du Logis dit seizoen en ook Gatsby D’Avril verwezenlijkte de dubbel. De Franse import haalde het net als vorige keer met Björn Van Ghelewe in de sulky en hield in een spannende aankomst twee pupillen van Carine De Soete af. Jules Van Den Putte die Mig Du Logis naar de zege reed had ook al de opener van de dag weten te winnen met Kalao Tournibois. Hanna Huygens die in strijd is met Jules Van Den Putte in het kampioenschap bij de drivers wist eveneens twee keer te scoren. In de tweede koers haalde Hanna het met Rapido Bello en in de tiercé die een herstart kende na de laatste koers haalde ze het met Penelope Magnus. De derde koers van de namiddag werd dan weer overtuigend gewonnen door Pleasure Boy met Jo Corbanie als driver en trainer. Koen Devos reed Happy Pont Royal naar de zege na bijna van start tot finish aan de kop te hebben gereden. Nikki Ten Doorn hield dan weer favoriet Irancy Codie af in het sprintnummer van de dag. 

Twee keer Jules Van Den Putte. 

In de opener van de dag ging In Love Du Large het best van start maar bij de eerste passage aan de overzijde van de baan sprong de zoon van Repeat Love weg. Het was Kalao Tournibois die na een ronde koers aan de kop ging dichtbij gevolgd door Orazio D’Anvaing, Rigolette, Nick D’Hoeve en Pink Floyd. Geen verschuivingen tijdens de laatste ronde maar doorheen de verste bocht versnelde Jules Van Den Putte met zijn Kalao Tournibois. Hij nam enkele lengten voorsprong en won vrij vlot voor Rigolette die op haar beurt Orazio D’Anvaing op enkele lengten hield. In het hoofdnummer van de dag ging Myrthe Des Bois na de start naar de koppositie en werd gevolgd door Kamukana Vrijthout, Miss Du Chatault, Mig Du Logis, Falcon De Fham en Pralla Michi. Ook na een ronde koers nog steeds dezelfde situatie en het was wachten tot de laatste doortocht om verschuivingen te zien. Mig Du Logis werd vanuit zijn egelstelling gehaald en ging op zoek naar Myrthe Des Bois. Ondertussen werd ook Pralla Michi wakker geschud en zette eveneens de achtervolging in. Myrthe Des Bois bood goed tegenstand maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven tegen een wederom oppermachtige Mig Du Logis. Na Myrthe Des Bois veroverde de Nederlandse bezoeker Pralla Michi de derde plaats voor Falcon De Fham. 

Ook Hanna Huygens scoort twee zeges. 

In de tweede koers van de namiddag was het Oza Vrijthout die na de start naar de kop ging achterna gezeten door Rapido Bello, Lingot D’Or KC eb Hettie D’Atom. Al vlug kon Rapido Bello overnemen maar die werd op zijn beurt voorbij gelopen door Ocardo M. Het was die Ocardo M die bij de volgende doortocht voorbij de tribunes aan de kop ging. Rapido Bello volgde als tweede met daarachter nog Hettie D’Atom, Oza Vrijthout en de rest van de groep. Weinig wijzigingen tijdens de laatste ronde en het was bij het opkomen van de laatste rechte lijn dat Rapido Bello leider Ocardo M ging gaan uitdagen. Hanna Huygens kon de zoon van Traders over de zoon van Abano AS sturen en zo Rapido Bello een tweede carrièrezege bezorgen. Ocardo M uitstekend tweede voor Lingot D’Or KC en Hettie D’Atom. De tweede zege van de dag voor Hanna Huygens kwam er in de tiercé van de dag die een herstart kende na de laatste koers nadat de koers moest stilgelegd worden door een aanrijding. Obi Wan GG ging het best van start in de herstart gevolgd door Penelope Magnus en Nikita AC. Penelope Magnus kon aan de overzijde van de baan overnemen en bij de nieuwe doortocht naar de tribunes toe kwam Only Fearless aanvallen. Die nestelde zich naast Penelope Magnus en deze twee doken als eerste de ronde van de waarheid in. Terug aan de overzijde kwam Noble November zuinig gereden door Quintin Vercammen geruisloos dichterbij. In de eindfase vond Noble November doorgang aan de reling en ging het duel aan met Penelope Magnus. Ondertussen kwam buitenom Obi Wan GG zich eveneens mengen en leek naar de zege te gaan lopen. Penelope Magnus ging echter sterk door en kon beide uitdagers afhouden en zo Hanna Huygens haar tweede dagzege bezorgen. Noble November tekende voor de dichtste ereplaatsen voor Obi Wan GG, Goliath Lese en Outstanding Yankee. 

Gatsby D’Avril met zijn tweede opeenvolgende zege op Kuurne. 

Hermes Ronvillais toonde bij de start zijn snelle benen en dook als eerste de kattebocht in gevolgd door Gipsy D’Erpion en Gatsby D’Avril. Die Gatsby D’Avril ging aan de overzijde door, veroverde de eerste plaats maar wel al even snel voorbij geraasd door Hellio D’Irai. Bij de nieuwe doortocht aan de K was het Hello D’Irai die de groep leidde gevolgd door Gatsby D’Avril, Hermes Ronvillais, Fiston Demarlotte, Helice Du Parc en Gipsy D’Erpion. Weinig positiewissels tijdens de laatste passage aan de overzijde al kwam Helice Du Parc tegen de verste bocht opzetten. Dit was het sein voor Björn Van Ghelewe om zijn Gatsby D’Avril in een hogere versnelling te schakelen en leider Hellio D’Irai te gaan uitdagen. Bij het opkomen van de laatste rechte lijn kwam Helice Du Parc drie dik naar voor en ging eveneens het duel aan met de twee leiders. In de eindfase toonde Gatsby D’Avril zich net iets sterker dan de twee partners van Carine De Soete en boekte een tweede opeenvolgende zege op Kuurne. Helice Du Parc tikte als tweede af voor trainingsgenoot Hello D’Irai. 

Nikki Ten Doorn houdt favoriet Inrancy Codie af. 

In het sprintnummer van de namiddag ging Maestro LJ heel sterk weg achter de auto en dook als eerste de papaverbocht in. Miss Photo volgde al snel in tweede positie en Nikki Ten Doorn was ook bij de pinken. Bij de passage voorbij de tribunes ging Maestro LJ nog steeds aan de kop vergezeld door Nikki Ten Doorn. Miss Photo en Irancy Codie lagen daar net achter op vinkenslag met de rest van de groep in de slipstream. Geen grote verschuivingen wanneer de paarden terug voorbij het startpunt liepen maar doorheen de verste bocht versnelde Dirk Rotty met zijn Nikki Ten Doorn. Hij kwam met de dochter van Ready Cash licht afgescheiden de laatste rechte lijn op terwijl Irancy Codie de achtervolging inzette. De pupil van Kristof Depuydt naderde meter voor meter maar Nikki Ten Doorn was sterk genoeg om de favoriet af te houden en een verdiende zege te laten optekenen. Irancy Codie tweede voor Miss Photo en Maestro LJ. 

Happy Pont Royal met de steun van Koen Devos. 

Van bij de start werd Happy Pont Royal naar de koppositie gestuurd door Koen Devos en die hield het tempo steeds hoog. Jadore Ice was de eerste die volgde met Ionaka D’Occagnes en Internet Danover. Laatstgenoemde sprong al vlug weg en kwam niet meer in het stuk voor. Happy Pont Royal ging na een ronde koers nog steeds aan de kop met Ionaka D’Occagnes als dichtste belager. Jadore Ice was eveneens steeds vooraan terug te vinden terwijl Ilexia Des Epines steeds meer in beeld kwam. Die Ilexia Des Epines ging aan de overzijde de uitdaging aan met Happy Pont Royal en kon als leider de laatste bocht induiken. Bij het opkomen van de laatste rechte lijn kwam Happy Pont Royal terug opzetten en onder die druk sprong Ilexia Des Epines weg. Zo lag de weg open voor Happy Pont Royal om een zege binnen te halen met verschillende lengten voorsprong. Kristal Dungy toonde zich de sterkste in de groepsspurt voor Ionaka D’Occagnes en Jetjeirra. 

Pleasure Boy met overmacht. 

Risaura AC vertrok het best gevolgd door Paardebloem en Pleasure Boy die sterk doorging aan de overzijde van de baan. Het was die Pleasure Boy die als eerste doorkwam na een ronde koers. Risaura AC volgde als tweede met daarachter nog Paardebloem en Obi Fleur. Tegen de papaverbocht bouwde Pleasure Boy zijn voorsprong uit en wist met verschillende lengten voorsprong de laatste rechte op te komen. De zoon van Indigious verzwakte niet meer en behaalde een schitterende zege. Op afstand werd Risaura AC tweede voor Olivia RW, sterk na een gemiste start, en Prince Canthis. 

Meer artikels

Bas Crebas op Kuurne

Morgen stuurt de Nederlandse toptrainer Bas Crebas twee paarden naar Kuurne. Ze worden beiden gereden door Hanna Huygens en zullen te duchten zijn aan de aankomst. In de tweede koers van de namiddag brengt Bas Crebas de vierjarige Jack Belli aan de start. De ruin werd laatst tweede op de baan van Mons achter de ongenaakbare Herlandorio maar voor Hiro De Luna. Wanneer hij deze prestatie herhaalt is hij het te kloppen paard in deze koers. In de laatste koers van het jaar verdedigt In The Wind de eer van het trainingscentrum Crebas. De vosruin won twee opeenvolgende koersen op Reims waar we rechtsom gaan. Kan hij evengoed doen op onze hippodroom waar we linksom gaan?

Herhaling bereikbaarheid stallenterrein 209

Herhaling bereikbaarheid stallenterrein

Belangrijk bericht aangaande bereikbaarheid stallenterrein

Wegens de werkzaamheden aan de school in opbouw en bij deze omgevingswerken is het stallenterrein niet bereikbaar vanaf de Kattestraat. De komende tijd moeten de eigenaars en trainers die met paarden naar Kuurne komen tijdens de koersdagen opkomen vanuit de Koning Boudewijnstraat. Daar neemt men de weg in steenslag naast de hoeve van Yvan Teerlinck en kan men naar het stallenterrein rijden. Eén bewegwijzering zal voorzien worden door de gemeente Kuurne. 
wij excuseren ons voor deze tijdelijke ongemakken.

Hang een affiche op meeting 2024 208

Hang een affiche op meeting 2024

Win, win, win. 
Zondag zijn op de hippodroom affiches en kalendertjes beschikbaar voor 2024
Deze kunt u verkrijgen bij Freddy in de jockeyzaal, aan de hoofdingang, bij Maureen, buffet Verkindere en in het secretariaat. 
Hang deze uit op een goed zichtbare plaats en stuur daarvan een foto door. 
U kunt er een leuke prijs mee winnen
Enkel foto’s doormailen naar 
thierry.hoorne@telenet.be

Vooruitkijk naar zondag 10 december 207

Vooruitkijk naar zondag 10 december

Een schitterende afsluiter. 

We staan alweer voor de laatste meeting van 2024 op de Kuurnse hippodroom en trainers, eigenaars en drivers tekenen massaal present. Er staan acht koersen geprogrammeerd met 95 paarden die in de baan komen. Daarbij veel paarden die tijdens het najaar al schitterenden aan de Kattestraat. Jules Van Den Putte en Hanna Huygens zijn nog steeds verweven in een felle strijd om Belgisch kampioen te worden bij de drivers. Beiden komen met kanshebbers aan de start wat de meeting een extra cachet geeft. Jo Corbanie en Carine De Soete zijn dan weer verwikkeld in een tweestrijd om kampioen te worden bij de trainers. Dit wordt dus ook een duel om naar uit te kijken en Jos Verbeeck is er zondag bij in de eerste en de tweede koers. De paarden zijn uiteraard nog steeds de tenoren en we nemen dan ook graag even de koersen met u door. We starten met acht kleppers die onmiddellijk voor het nodige vuurwerk zullen zorgen op de piste. Kirlo Royale eindigde in zijn laatste vier koersen telkens tweede. Hij staat hier prachtig geplaatst om deze keer aan het langste eind te kunnen trekken. De tegenstand is niet van de poes, Myrthe Des Bois is een der vaandeldragers van haar generatie en zal wederom haar huid duur verkopen. Jos Verbeeck start met Flash De Duffel waarmee hij al schitterde, Mysterious Mom kan zijn laatste twee tegenvallers naar de vergetelheid lopen. In de tweede koersen komen twaalf uitstekende Franse imports in de baan. Uit Nederland komt Bas Crebas over met Jack Belli die laatst uitstekend presteerde op Mons en terug met Hanna op stap mag. Hij lijkt de logische favoriet in dit lot maar zal het aan de stok krijgen met enkele baanspecialisten. Gatsby D’Avril is nog ongeslagen op Kuurne dit seizoen en Gibus Du Ferron wist het eveneens uitstekend af te maken twee weken terug. Met Hermes Ronvillais, Hotel De Ligny en Fox Ringeat kunt u altijd naar de oorlog. Illuminate en Hugo D’Arry mogen zeker niet verwaarloosd worden. In de derde ren start Jumbo Star die hier twee weken terug won, de ruin zit in topvorm en zal weer dicht bij de waarheid eindigen. Kala Di Volpe en Jaguar Darby wonnen recent op de baan van Mons, kunnen ze herhalen op Kuurne? Intrepide Marceaux eindigde laatst tweede achter Jumbo Star, heeft talent zat maar blijft wispelturig. Gunther Loix start met Hold Up Pont Royal die voor een plaatsgeld moet kunnen gaan. Een Full House in ren vier met allemaal maidens aan de start. Risaura AC gaat er iedere op vooruit en is de logische favoriete. Jellouw Slipper en Roxy Ter Velpe waren eveneens al dicht bij de waarheid en zoeken hun zege. In de eerste rij zien we vooral kansen voor Partouche D’Erebus, Pardo Base en Picaro. Rackham loopt op de piste waar hij wordt getraind wat in zijn voordeel kan spelen. In de koers daarop wederom een vol veld aan de start, deze koers geldt als tiercé van de dag. Bijna alle starters toonden recente vorm en verdienen het om voor de zege te gaan. Porsche De Vive, Noble November en Pippa Ice eindigden laatst tweede en kunnen licht vooruit geschoven worden. Pegasus Delphi, Nikita AC, Obi Wan GG, Kato, Pico Bello en Olly Vrijthout mogen eveneens met grote ambities starten. Remember Me en Oh Petit Wynendale moeten dan weer kunnen strijden om de zege in de zesde koers. Ze starten naast elkaar en kunnen zo van bij de start de strijd aangaan. Hettie D’Atom, Harmonie Du Source, Poker Face, Olympia Noa en Notre Valentine kunnen in de clinch gaan met de twee favorieten. De twee laatste koersen van het jaar zijn voorbehouden aan Franse paarden. In de zevende koers start Hans In The Wood die hier twee weken terug overtuigend won. Hij zal het deze keer aan de stok krijgen met Kristal Dungy, Goliath Lese en Garabi De Tillard. In de lucky last komen kleppers in de baan, Hanna rijdt hier terug voor Bas Crebas. Ze start met In The Wind die recent twee keer won, dit was wel op Reims waar rechtsom wordt gedraaid. Honneur De La Cote won hier twee weken terug met overmacht en staat prachtig geplaatst achter de auto. Iros Du Goutier liep al tegen beter, Fangio De Karmel liep laatst een dijk van een koers. Helice Du Trezon en Favian D’Harchies, Fuego Verderie en Fusain ontgoochelen bijna nooit. Harmonious staat met uitstekende prestaties achter zijn naam maar is zes maand uit koers. 

Op naar de laatste van het jaar 206

Op naar de laatste van het jaar

Komende zondag 10 december krijgen we een prachtige afsluiter van het jaar. Acht sterk bezette koersen die zeker de moeite waard zijn om de verplaatsing naar Kuurne te maken. Het programma van deze meeting vindt u eveneens terug op deze site. Er volgt de komende dagen nog een voorbeschouwing op deze meeting. Alvast tot zondag op Kuurne. 

Volgende meeting, zondag 10 december 2023 vanaf 13.00u

Geniet van de drafkoersen vanuit het restaurant met panoramisch zicht op de renbaan

Hippodroom Kuurne: beleef een spannende namiddag met topsport

Restaurant hippodroom, reserveer bij Maureen 0479/915192

Hippodroom Kuurne: ontdek zijn talloze mogelijkheden om te organiseren