1

Zondag 24 april

Afsluiter van het seizoen. 

De jaren vliegen voorbij, zo ook de seizoenen en zitten we komende zondag alweer aan de laatste koersdag van de lopende meeting. Naar goede gewoonte neemt Waregem vanaf mei de fakkel over en wordt er tijdens de zomermaanden ook op Oostende gekoerst. In oktober wordt er terug gekoerst op Kuurne en de eerste koersdag van het seizoen 2022-2023 is voorzien op zondag 2 oktober. 

Over naar de afsluiter met acht koersen op het programma aangevuld met twee koersen voor de minitrotters. Heel leuk is dat er in de eerste reeks van de minitrotters zeven kleine viervoeters in de baan komen. Nu nog enkele erbij in de tweede reeks en de minitrotters gaan een mooi jaar tegemoet. We zijn bijna vier maanden ver in het jaar en dan nemen we er graag al even de klassementen bij. Bij de drivers staat Hanna Huygens met grote voorsprong op de één gevolgd door Jules Jr. Van Den Putte en regerend kampioen Gunther Loix. De kroonprinses van de Belgische drafsport komt zondag drie keer aan de start en iedere keer mag ze bij de favorieten gerekend worden. Ze start in de derde koers met Newt Vrijthout die al drie keer won op Kuurne dit jaar. In de vijfde ren rijdt ze Flash Special die het opneemt tegen uitstekend paarden maar niet kansloos is. In de afsluiter van het seizoen heeft ze met Green Du Pommereux een eerste kans. Alle drie deze paarden worden getraind door Filip Ghekiere die momenteel tweede staat bij de trainers. Hij volgt Jo Corbanie waar momenteel alles lukt en die zondag vier paarden aan de start brengt. Daarbij ook enkele kanshebbers, dit kan alleen maar de strijd tussen Filip Ghekiere en Jo Corbanie ten goede komen. 

We overlopen graag nog even alle kanshebbers koers per koers. In de eerste ren zullen Nickles N Dimes SB en Noble Mom veel aanhangers hebben. Zij deden het laatst uitstekend en staan dicht bij een zege. Opgelet voor Harmonie De Source die maandag te Tongeren op weg was naar de zege tot ze ineens wegsprong. Moonlit River lijkt dan weer over de beste kansen te beschikken als we de vertrekkers bekijken van de tweede ren. Hij neemt het op tegen een homogeen lot waarvan de meesten het in hun laatste koersen niet onaardig deden. Zeven paarden in de derde koers maar toch zal dit een kraker van een koers worden. Zowel Newt Vrijthout, Kronos Winner, Love You BR, Galak Grangeois en Kuinsy FD mogen ambities koesteren op de zege. In de prijs Bingoal staan uitstekende paarden in de eerste rij achter de auto. Never Lost EV, Maven Bolets, Miss Photo, Kyrja Smart, Lio Jane AC en Laurier Du Val zijn paarden die de aankomst moeten kunnen betwisten. Comtesse Slipper behaalde twee zeges afgelopen seizoen maar haar laatste koersen zijn terug iets minder. Ego Du Tournibois heeft het voordeel om zonder druk te kunnen starten met zijn nummer vanuit de tweede rij. Zeven kleppers in de vijfde ren, Edene D’Is en Each King kunnen lichtjes naar voor geschoven worden. Fifty D’Erah, Epinard, Flash Special, Domino Star en Bering Du Goutier zijn meer dan waardige challengers. In de prijs van de Voorzitter moeten we op papier de winnaar gaan zoeken in de eerste rij. Horegon De Jupille zit in topvorm en start hier met een uitstekend nummer achter de auto. Golden Charm en Happy Pont Royal zullen zeker de strijd aangaan met de vijfjarige ruin van Jean Marin Alleman. Gibus Du Ferron en Galaxy Du Neufbois mogen een plaatsje ambiëren. Hidalgo Love liep nog niet in 2022, won vorig jaar op Mons en op een Franse grasbaan. Een vrij open koers in de voorlaatste van het seizoen, velen lieten zich al opmerken de afgelopen weken en en kunnen voor de zege gaan. In de afsluiter zullen Facteur Chance en Green Du Pommereux veel aanhangers hebben bij de betting. Zij kijken maar beter uit naar Elixir Du Layon, Extreme De Graux en Flyer De Crennes die eveneens vorm hebben. 

Praktische info

Tijdens de wintermaanden zijn de pistes geopend voor training op dinsdag, donderdag van 8.00u tot 17.00u  en zaterdag van 7.00u tot 12.00u

pisterechten voor training op de hippodroom komen aan 10€ per beurt of 160€/per jaar

wie een stal wenst te huren kan zich richten tot Suzy Vermeulen, Thierry Hoorne of Rik Vandamme.
Een gemetste stal huren kost 300€ per jaar. een metalen stal komt op 220€ per jaar.


wenst u een dagbox op een koersdag te huren? Neem contact op met Nick Vandenbogaerde op het nummer 0476 33 96 71

het restaurant, reserveren is niet verplicht maar gewenst als u een uitstekende plaats wenst. 
Maureen is steeds telefonisch te bereiken op het nummer 0479/91.51.92

Volgende meeting, zondag 16 oktober om 13.30u, Talpemeeting

Hippodroom Kuurne: beleef een spannende namiddag met topsport

Hippodroom Kuurne: ontdek zijn talloze mogelijkheden om te organiseren